Holčička se na zahradě plzeňské školky poranila o jehlu

Ve středu si dvě holčičky hrály na zahradě 22. mateřské školy s injekční stříkačkou, kterou nalezly ve křoví. Do areálu školky se stříkačka dostala zřejmě přehozením přes plot. Jedna z nich se o jehlu lehce poranila.

Cílená propagace v Plzni

Vše nahlásila druhá z holčiček až doma svým rodičům, a její maminka pak zalarmovala rodiče poraněné holčičky. Ta jim potvrdila, co se stalo. Rodiče kontaktovali zástupkyni ředitelky školky (ředitelka čerpá dovolenou), která ještě ve středu večer do školky jela a injekční stříkačku s jehlou hledala. Našla ji, ale bez jehly, která se pravděpodobně již vypadla.

Ve čtvrtek ráno zavolala zástupkyně ředitelky strážníky městské policie s tím, aby jehlu našli, to se ani s detektorem kovů nepodařilo, našel se jen plastový obal na jehlu. Městská policie nabídla rodině, aby holčičku vyšetřil lékař, ta si však již vše obstarala ve vlastní režii.

Zástupkyně ředitelky školky také ještě včera kontaktovala úřad MO Plzeň 3, informace se k vedení obvodu ale dostaly až dnes.

Celá situace je pro všechny zúčastněné velmi emotivní, osobně se dotýká i 1. místostarosty třetího městského obvodu Pavla Šrámka, který má mateřské školy ve své gesci. „Nic podobného se už nesmí nikdy opakovat! Jako otec malého dítěte, bych si to s člověkem, který hodí použitou injekční stříkačku do areálu školky, nejraději vyřídil osobně ručně. Neumím si ani představit, co nyní rodiče holčičky musí prožívat, pevně doufám, že malá bude v pořádku,“ věří místostarosta.

Obvod okamžitě zorganizoval několik opatření, mezi které patří častější kontroly v okolí mateřských školek se zaměřením na problémové osoby i pravidelná kontrola areálů školek pomocí detektoru kovů.

Rozhořčení nad nepochopitelným činem neskrývá ani starosta obvodu David Procházka. „Připadá mi strašné, že narkomani pohybující se po našem městě, ohazují použité injekční stříkačky volně po dětských hřištích, právě proto je pravidelně kontrolujeme a čistíme, ale že někdo je schopný odhodit stříkačku i do uzavřeného areálu školky, je už zcela přes čáru a lidské chápání. Kontrola i těchto areálů je tedy od tohoto okamžiku pro nás samozřejmá,“ dodává starosta.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka