Holky holkám zvou v sobotu na druhý velikonoční bazárek

Plzeňské spisovatelky, básnířky, muzikantky, zpěvačky, herečky, tiskové mluvčí a další ženské osobnosti opět po zimě probraly své šatníky a posílají odložené oblečení do světa.

Cílená propagace v Plzni

V sobotu 1. dubna se v budově bývalého nádraží Plzeň – Zastávka uskuteční druhý velikonoční benefiční bazárek dámských oděvů HOLKY HOLKÁM. 

Na Velikonoce má totiž člověk mít něco nového na sebe, aby ho beránek nepokakal, jak praví jedna z tradic kolem svátků jara. „Jenže ne každá žena si může něco na sebe koupit. Pokud obrací každou korunu a její prioritou jsou děti, na které je třeba sama, pro sebe kupuje oblečení jen v nejnutnějším případě,“ vysvětluje Markéta Čekanová zrod myšlenky benefičního velikonočního bazárku HOLKY HOLKÁM. Oblečení, které už se omrzelo, posílají ženy k jiným ženám za symbolických 100 korun za kus, takže alespoň jednu radůstku si může udělat opravdu každá žena. Novinkou letošního bazárku bude i zapojení svatebního salonu Lady S, který tu bude prodávat šperky a doplňky.

Výtěžek z prodeje ovšem neputuje prodávajícím ženám, nýbrž pomáhá dál. Je určen charitním domovům pro matky s dětmi v tísni. Diecézní charita provozuje v Plzeňském kraji čtyři, dva v Plzni a po jednom v Klatovech a Havlovicích u Domažlic. Loni pro ně bazárek vydělal více než 33 tisíc korun, které putovaly do domova v Havlovicích.

„V Havlovicích peníze použijeme i letos. Akutně tu potřebujeme vyměnit sporáky, aby maminky měly na čem vařit,“ říká ředitel Diecézní charity Jiří Lodr, který letošní výtěžek slavnostně převezme 1. dubna večer na Plese tanečníků v Saloonu Roudná.

Letos své oblečení do bazárku poskytly například bývalá MISS Lucie Křížková, muzikantka Ilon Leichtová, ředitelka Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková, bývalá ředitelka Plzeňského deníku Helena Mikešová, organizátorka Excellentní ženy Anna Šperlová, spisovatelky Jitka Prokšová, Daniela Kovářová a Markéta Čekanová, básnířka Tamara Kopřivová, tiskové mluvčí Martina Košanová a Michaela Jirovcová, moderátorka Petra Jarošová a mnoho dalších.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.03.2017 13:00



10 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka