Hrad Kašperk se po dlouhé době konečně otevírá návštěvníkům

S příchodem jara a doznívající epidemií otevíráme bránu hradu dokořán, stane se tak 1. května.

Cílená propagace v Plzni

Od tohoto dne považujme letošní návštěvnickou sezonu za zahájenou. V máji otevíráme od 10.00 do 17.00 hod., vždy od úterý do neděle. V pondělí bývá pravidelně zavřeno.

Během prvního květnového víkendu lze zavítat alespoň do areálu volně přístupného nádvoří a využít zde nabídku výdejních okének s prodejem občerstvení a suvenýrů.

Venkovní výstava - Anděl Páně

Od 1. 5. lze po dobu minimálně celého května shlédnout zcela novou venkovní výstavu, kterou si připomínáme natáčení oblíbené pohádky Anděl Páně na Šumavě. Některé scény z prvního dílu, jenž vznikal v roce 2005, pocházejí i z hradu Kašperk. Pojďme si proto například porovnat záběry z pohádky s konkrétními místy na Kašperku a v okolí. Návštěva je volně přístupná v otevírací době památky.

Samostatné prohlídky do hradu

Protože komentované hromadné prohlídky zatím nejsou možné, můžete se vydat do hradu samostatně! Připravili jsme pro vás trasu, která vede z purkrabství do prostor bývalého paláce, a odtud až na vrchol východní věže. Výhodou pro návštěvníka je, že časově je omezen pouze otevírací dobou památky. Taková výprava je vhodná zejména pro fotografy, ale obecně pro všechny, kteří v hradním jádru chtějí mít dostatek času na objevování vzácných detailů a rozjímání v nejvýše položeném královském hradě. Samostatné prohlídky hradu budou zahájeny od úterý 4. května.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.04.2021 16:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka