Hrozil vystřílením vesnice

Okresní soud Plzeň-město potrestal Ondřeje Houdka pokutou 50 000 Kč za šíření poplašné zprávy. Houdka opilý volal na tísňovou linku a vyhrožoval vystřílením obce na Nepomucku. Policisté jej zadrželi, ale žádná zbraň ani zbrojní průkaz nebyl nalezen. Předpokládaným motivem byl spor o hranice pozemků.

Jarní servisní akce AUTO CB

Okresní soud Plzeň-město oznámil, že potrestal 47letého Ondřeje Houdka pokutou 50 000 korun za šíření poplašné zprávy. Informaci přinesla deník MF DNES, které to potvrdila mluvčí soudu Lucie Šeněková. Případ se tak řešil formou trestního příkazu a neprojednával se v hlavním líčení. Rozsudek zatím není pravomocný a pokud jedna ze stran podá odpor, musí proběhnout hlavní líčení.

Houdek zavolal opilý dvakrát ze svého bytu v městské čtvrti Slovany na tísňovou linku 158 hned druhý večer po střelbě v Praze. Vyhrážel se vystřílením obce na Nepomucku. Policisté jej zadrželi ve Slovanské aleji krátce po telefonátech s výhrůžkami. Při zatčení nebyla u Ondřeje Houdka nalezena žádná zbraň. Muž ani neměl zbrojní průkaz. Noc strávil v cele, a na Vánoce byl opět na svobodě.

Jeho vyhrážky zněly:


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.01.2024 14:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka