Hvězdná nadílka z Měšťanské besedy: dárkové poukazy lze rok měnit za kulturu

Program Měšťanské besedy na rok 2024 se postupně plní známými jmény. Už teď se můžete těšit na Davida Kollera, Kamila Střihavku, Petra Nováka v podání Petra Bendeho, Annu K. a Evu Urbanovou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na divadelních prknech se předvedou Lucie Vondráčková a Hynek Čermák, Michal Dlouhý, Petr Čtvrtníček, Sklepáci či ansámbl Švandova divadla. A samozřejmě mnoho dalších. Vstupenky i dárkové poukazy je možné jednoduše zakoupit online nebo na pokladně v Měšťanské besedě a pak už je jen zabalit pod stromeček. Poukazy lze po dobu 12 měsíců platit za vstupenky na kulturní akce v Měšťanské besedě.

Nový rok začne v Měšťanské besedě výjimečným koncertem k 70. narozeninám Jiřího Pavlici. Oslaví je spolu s Hradišťanem za doprovodu Severočeské filharmonie Teplice (14. 1). Nové album, které si před třemi lety nadělila ke svým kulatinám, přijede do Plzně představit Věra Martinová (5. 2). Nedlouho po veleúspěšném koncertu Ondřeje Havelky přivítá Měšťanská beseda jeho dceru, akordeonistku a charismatickou zpěvačku Rozálii Havelkovou (15. 2.). Pohodový koncert pro příznivce folku odehrají zvlášť, ale i spolu Hop Trop a Samson a jeho parta (27. 2.). Ty nejzásadnější světové hity z repertoáru Amy Winehouse, Lou Reeda, Davida Bowieho, skupin Rammstein, Boney M. a dalších superhvězd zazpívá Ester Kočičková s Moody Cat Band (19. 3.). Vzpomínkami naplní sál Měšťanské besedy nezapomenutelné a nestárnoucí hity Petra Nováka, které zazpívá Petr Bende (28. 3.). Jedna z nejvýraznějších osobností české hudební scény posledních desetiletí, zpěvák a bubeník David Koller přijede do Plzně představit písně z nové desky LPXXIII a zahrát své největší hity (18. 4.). Tomáč Kačo má za sebou řadu recitálů po celém světě včetně newyorské Carnegie Hall, nyní přijede svým originálním způsobem mísit klasickou, jazzovou a romskou hudbu do Měšťanské besedy (17. 6.). Své plzeňské fanoušky koncertem potěší také ojedinělý hudebník, textař a poeta Karel Plíhal (26. 6.).

Na závěr příštího roku se chystají hned tři hudební lahůdky. Česká rocková legenda s nezaměnitelným hlasem a přezdívkou český Ježíš, vlastním jménem Kamil Střihavka, připomene své zásadní hity akusticky s kapelou Leaders (11. 11.). Pár dní po něm zavítá do Měšťanské besedy také další hudební legenda, tentokrát operní. Světově proslulou sopranistku Evu Urbanovou doprovodí Moravské klavírní trio v programu sestaveném z díla Antonína Dvořáka, P. I. Čajkovského, Franze Schuberta, Giacoma Pucciniho, Giuseppe Verdiho a dalších (18. 11.). Vstupenky už jsou v prodeji i na koncert české zpěvačky Anny K., držitelky několika hudebních cen Žebřík a Anděl, s kapelou (2. 12.).

Hudební program je doslova našlapaný a plní se dál. Ale zahálet Měšťanská beseda nebude ani v divadelním žánru. Hned začátkem nového roku se můžete spolu s herečkami Švandova divadla zúčastnit kurzu pro šťastnější život. Zaručeně funguje, během komedie Cry Baby Cry totiž budete brečet leda smíchy (30. 1.). Další koučink vás čeká před dnem svatého Valentýna, kdy vám Miloš Knor ve své stand-up comedy předá spoustu cenných rad, jak svátek všech zamilovaných zvládnout (11. 2.). Dočkáte se také stále oblíbených scének divadla Sklep, jak je máte rádi, sršících novými nápady herců Jiřího Burdy, Milana Šteindlera, Lenky Vychodilové a dalších (26. 2.). Historky z natáčení českých filmových klenotů, jako jsou například Postřižiny nebo Slavnosti sněženek, i ze zákulisí divadla přijede do Měšťanské besedy vyprávět Jaromír Hanzlík (11. 3.). Michal Dlouhý spolu s Klárou Cibulkovou v konverzační komedii Vedlejší účinky ukážou, co znamená a kam může dojít „láska až za hrob“ (26. 4.). Jak si poradí Lukáš Vaculík jako Zamilovaný sukničkář? Uvidíte, co se všechno může stát, když si dá záletný velvyslanec tajné dostaveníčko s přitažlivou sousedkou a ambasádě zatím hrozí bombový útok (12. 5.). V úplně nové divadelní hře Štěstí svede náhoda dohromady Lucii Vondráčkovou a Hynka Čermáka. Přitahují se, ale jejich světonázory jsou naprosto neslučitelné (13. 5.). Simona Stašová a Miroslav Etzler zase jako francouzští manželé budou v jednom pařížském domě chystat slavnostní večeři pro hosty a zoufale se snažit zabránit hrozícímu počtu Třináct u stolu (27. 5.). Láska v přímém přenosu je slavná kanadská komedie, ve které se postupně prolíná šest různých příběhů, a do Plzně ji přiveze Divadlo Kalich s Petrem Čtvrtníčkem, Davidem Suchařípou a dalšími (28. 5.). I pro děti se v Měšťanské besedě něco chystá. Vedle víkendových pohádek pro menší děti se celá rodina pobaví u povedených příběhů party kamarádů z knihy Mikulášovy patálie v divadelním zpracování (7. 4.).

A to je jen výběr z programu Měšťanské besedy na rok 2024. Kdo si není jistý, jakou akci pod stromeček zabalit, může sáhnout po dárkovém poukazu, který je možné použít k platbě za vstupenky po dobu 12 měsíců. S poukazem lze platit opakovaně až do vyčerpání jeho hodnoty, a to jak online na webu, tak na pokladně přímo v Měšťanské besedě (pondělí – čtvrtek 16:30 – 19:30, pátek – neděle 30 minut před začátkem akce, ve státní svátky zavřeno). Kompletní program, vstupenky i poukazy najdete na www.mestanskabeseda.cz.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka