I seniorům na západě Čech se budou i letos plnit sny

Společnost Sodexo spustila na začátku ledna již třetí ročník iniciativy „Plníme přání seniorům“. Tento projekt, který se snaží podpořit seniory v jejich zájmech, koníčcích a v aktivním trávení volného času od svého počátku umožnil věnovat téměř 1,9 mil. Kč na realizaci přání seniorů a organizací, které o seniory pečují.

Jarní servisní akce AUTO CB

Iniciativa „Plníme přání seniorům“ vznikla díky spolupráci společnosti Sodexo s neziskovou Diakonií ČCE, Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a projektem SenSen Konta Bariéry.

Až do 28. února 2015 mohou senioři, kluby seniorů nebo zařízení pečující o seniory poslat své přání prostřednictvím formuláře na webových stránkách projektu www.plnime-prani-seniorum.cz. Přání by se měla týkat aktivního trávení volného času. Ze všech doručených pak budou ve spolupráci s partnery projektu vybráni finalisté, jejichž přání se organizátoři projektu chtějí pokusit splnit. V dubnu 2015 pak bude vyhlášena veřejná sbírka a dárci z řad veřejnosti mohou podpořit přání, které je jim blízké. Sodexo navíc zdvojnásobí každý příspěvek do veřejné sbírky, takže šance na splnění je opravdu vysoká. 

„Chceme seniory podpořit především v realizaci jejich zájmů a koníčků a v aktivním trávení volného času,“ říká Lucie Miřácká ze společnosti Sodexo Benefity a dodává: „Během dvou let programu jsme získali více než 1,9 milionu korun, podařilo se nám splnit téměř 80 přání a zlepšili jsme tak kvalitu života více než 6.000 seniorů. Zájem o náš projekt se stále zvyšuje a vnímáme, že problematika seniorů není české veřejnosti lhostejná.“ 

Díky loňskému ročníku „Plníme přání seniorům“ získal například pan Stanislav z Fulneku elektrické kolo a může opět navštěvovat svou rodinu a přátele, paní Božena z Českého Rudolce se vrátila ke svému snu z mládí a znovu zkusila seskok padákem, paní Jaroslava z Frýdlantu v Čechách se může naplno věnovat svému koníčku, práci na tkacím stavu, v Domově důchodců v Libině získali novou keramickou pec a senioři z Kynšperku nad Ohří mohou trávit letní odpoledne pod zbrusu novou pergolou. A mnoho dalších.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.01.2015 14:15



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka