I v Radobyčicích už svítí vánoční strom

Již pošesté se v Radobyčicích na návsi setkali v neděli 9. prosince tamější obyvatelé při tradičním rozsvěcení vánočního stromku.

Jarní servisní akce AUTO CB

To organizuje spolek Staročeská Li-Ra. Desítky nejen místních obyvatel si společně zazpívali koledy a popili voňavý svařák.

Na slavnostní rozsvěcení přijali také pozvání představitelé Městského obvodu Plzeň 3 starosta David Procházka a I. místostarosta a zároveň předseda Osadního výboru Radobyčice Petr Baloun. Zástupci obvodu popřáli občanům Radobyčic klidný advent, šťastné a spokojené Vánoce a stejně jako na Novou Hospodu nepřijeli s prázdnou. Místním přivezli pro zahřátí svařák a pro děti sladké mlsání.

Krásný stromek stojí na návsi před hasičárnou. Během večera se lidé sešli nad horkým svařákem nebo čajem, zpívaly se koledy, jedla se skvělá vánočka a děti se nadchly pro betlém, který je umístěn pod stromkem.

„Stejně jako na Nové Hospodě, tak i zde v Radobyčicích, je příjemná sousedská atmosféra, tolik typická pro menší okrajové části našeho obvodu. Proto sem tolik rád jezdím“, říká starosta David Procházka.

„Chtěl bych poděkovat místnímu spolku Staročeská Li-Ra, který akci včetně ozdobení vánočního stromu připravil. Poděkování rovněž patří všem, kteří se na přípravě tohoto tradičního příjemného setkání podíleli“, dodal Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka