Infocentrum v Plzni pro sezonu prohlídek přichystalo dvě novinky

Během letní sezony pořádá Turistické informační centrum pravidelně tematické prohlídky historického centra.

Cílená propagace v Plzni

Pro letošek připravilo hned dvě novinkové trasy. Na první se účastníci spolu s průvodcem vydají za tajemstvím výzdoby plzeňských historických domů.  Druhá z nich je pozve na procházku židovskou Plzní. V nabídce zůstávají dětmi oblíbené Báje a pověsti plzeňské.

Jako již tradičně se v polovině června vrací do historického centra Plzně komentované tematické prohlídky, které pořádá organizace Plzeň-TURISMUS prostřednictvím svého Turistického informačního centra. Témata prohlídek se pravidelně obměňují. I letos budou moci zájemci vybírat hned ze tří okruhů, z nichž dva jsou úplnou novinkou.

„Tentokrát bychom rádi účastníky přiměli více se rozhlédnout kolem sebe, zvednout hlavu a obdivovat krásu sgrafit a další výzdoby historických domů v centru Plzně. Pojí se s nimi řada příběhů a zajímavostí, o kterých málokdo ví,“ vysvětluje Jaroslava Panušková, která má v organizaci Plzeň – TURISMUS přípravu prohlídek na starost.

Návštěvníci si tak s původcem prohlédnou proslulá sgrafita od Mikoláše Alše, která v Plzni zdobí řadu domů v širším centru města. Během prohlídky se zaměří také na domovní znamení a další výzdobu nejen na fasádách. Dozvědí se, kde se v Plzni nachází domy U Božího oka, Černého orla, Zlatého růžence, Bílého jednorožce nebo Dvou klíčů.

Druhá novinka návštěvníky provede židovskou Plzní. Její součástí bude návštěva Staré synagogy a Loosova interiéru na Klatovské 12. Účastníci se seznámí s osudy židovských obyvatel Plzně i významnou rolí, kterou místní židovská komunita hrála při rozvoji města.

„Kromě nových okruhů se zejména děti mohou těšit na prohlídky plné plzeňských bájí a pověstí. Letos je tajemnými příběhy provede víla Plzeňka. Dozvědí se nejen, jak se do městského znaku dostal velbloud, ale třeba i proč katedrálu postavili čerti a ne zedníci nebo kde se po Plzni potuluje bezhlavý rytíř. Na dětské účastníky, kterým se podaří během prohlídky úspěšně vyplnit kvíz, čeká malá odměna,“ doplňuje Jaroslava Panušková.

Vstupenky na všechny prohlídky je možné zakoupit online prostřednictvím Plzeňské vstupenky či osobně v Turistickém informačním centru vedle radnice od 1. června. Termíny jsou plánované na celé léto, od poloviny června do začátku září. Sraz účastníků je vždy před infocentrem vedle radnice. Více informací najdete na www.visitplzen.eu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 06.06.2020 10:47



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka