Jak přejít na nové krmivo pro vašeho pejska bez zbytečného stresu?

Důvodů pro přechod z jednoho krmiva na druhé je několik. Ať už jde o změnu ze štěněcích granulí na dospělé, nebo je důvodem nějaký zdravotní problém, vždy to jde vyřešit bez zbytečného stresu. Jedná se sice o citlivý proces, ale pokud se vše dělá správně, pak váš pejsek ani nemusí změnu pořádně zaregistrovat.

Cílená propagace v Plzni

Nikam nespěchejte

Pokud to není vyloženě nutné a není tím nijak ohrožen zdravotní stav zvířete, pak dejte tomuto přechodu čas. Nehraje roli ani to, zda měníte granule pro štěňata nebo psího seniora. Klíčem je postupné míchání starého a nového krmiva, kdy postupem času stále zvyšuje poměr. Obvykle by mělo být do týdne hotovo

Kontrolujte psa

Důležité je, abyste během této změny pravidelně monitorovali vašeho psa. Pokud byste zjistili, že má pes jakékoliv trávicí nebo jiné zdravotné problémy, pak byste okamžitě měli přestat a podívat se po jiném krmivu. Mohlo by se jednat například o alergickou reakci.

Nové krmivo by mělo odpovídat jeho potřebám

Na trhu existuje obrovská řada všemožných značek a spousta druhů co se týká složení. Proto dejte pozor, aby nové psí krmivo odpovídalo věku a velikosti vašeho psa. V případě nějakých zdravotních problémů nebo alergií i na to, aby neobsahovalo nežádoucí látky. Stejně jako je tomu u lidí, pak i štěňata, dospělí psi i psí senioři mají jiné potřeby.

Dodržujte dávkování a vždy se postarejte, aby měl k dispozici vodu

Rozhodně nedávejte psovi větší dávky, než jsou doporučený výrobcem. Na obalu najdete přesné pokyny, těch byste se měli držet. Není to tak, že když mu dáte víc jídla, uděláte mu tak dobře. Naopak může to vést k přejídání a následně obezitě nebo jiným zdravotním problémům. Nezapomínejte, že pes musí mít vždy přístup k vodě. Obzvláště u změny stravy může mít větší pocity žízně.

Zdroj foto: eva_blanco / Shutterstock.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka