Jak se hraje fotbal ve slumu? Odpověď získáte ve čtvrtek v Kačabě

Že se dá i hraním fotbalu vysloužit Nobelova cenu míru, to nám přijede do Plzně ukázat Dancan Otieno.

Cílená propagace v Plzni

Přímo z Nairobi zavítá do Západních Čech zástupce keňské organizace MYSA, která byla již dvakrát za dobu své existence nominována za přínos světovému míru a která dlouhodobě usiluje o větší porozumění a toleranci ve společnosti. Jako prostředek ke změně si v Keni vybrali právě jeden z nejpopulárnějších světových sportů, fotbal. 

Jak se hraje fotbal s míčem z igelitových tašek v srdci slumu nebo jak pomocí fotbalu vysvětlovat mladým lidem rizika užívání návykových látek či jaké jsou v současnosti nejpalčivější problémy Keni? To vše zjistíte ve čtvrtek 21. 5. 2015 v Café Restaurant Kačaba, kde proběhne veřejná debata, na kterou jste všichni srdečně zváni. O své dlouholeté zkušenosti s prací s dětmi a mládeží ve slumu se Dancan Otieno podělí i se sociálními pracovníky a studenty v rámci několika besed a přednášek na plzeňských školách.

Přítomnost Dancana Otiena v Plzni není jen tak náhodná, návštěva je součástí projektu Fotbal pro rozvoj, který po celé České republice organizuje dobrovolnická organizace Inex. Do plzeňské části projektu Fotbal pro rozvoj se zapojila: 

Diakonie Západ prostřednictvím Klubu Atom pro děti a mládež,

Ponton, občanské sdružení se svým terénním programem pro děti a mládež COM.PASS.

Celý projekt Fotbal pro rozvoj vyvrcholí 1. 7. 2015, kdy proběhne spolu s dalším hosty z Keni fotbalový turnaj podle netradičních pravidel fair play, které spíše než na soutěživosti staví na vzájemném respektu a toleranci a podněcují hráče k porozumění a vzájemnému dialogu. Součástí turnaje bude i doprovodný program, kde budete například moci ochutnat tradiční keňské pokrmy. Turnaj Fotbalu pro rozvoj se v Plzni koná již po druhé. 

Klub Atom pro děti a mládež Plzeň je jednou ze sociálních služeb, kterou poskytuje Diakonie Západ. Pracovníci Klubu doprovází a podporují děti a mládež v dané lokalitě při řešení obtížných i každodenních situací a zvyšují jejich šance uspět v dalším životě. Služby jsou poskytovány anonymně, bezplatně a diskrétně v atraktivním prostředí Klubu.

Ponton, občanské sdružení je nezisková organizace s posláním přispívat ke zdravému vývoji dětí, mládeže a rodin z různých sociálních a etnických skupin, předcházet jejich sociálnímu vyloučení a napomáhat k jeho odstraňování. Ponton poskytuje sociální nízkoprahové služby a vytváří vzdělávací programy pro děti, mládež a rodiny v těžké životní situaci.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka