Jak si stojíte na trhu práce? Veletrh dá ve středu odpověď

I když práci nehledáte, přijít se vyplatí! To je heslo organizátorů Veletrhu práce a vzdělávání Klíč k příležitostem, který se letos koná 29. ledna od 10 do 18 hodin v TJ Lokomotiva v Plzni na Slovanech.

Jarní servisní akce AUTO CB

Veletrh je určen lidem všech věkových kategorií a má celodenní vzdělávací a poradenský program pro rozvoj kariéry. Nabídne ale i další služby spojené se zdravotní kondicí a image. Vstupné se neplatí.

„Osmý ročník přinese stovky pracovních pozic od dělnických, administrativních, přes techniky a specialisty až k manažerům. S lákavými nabídkami přicházejí podniky Plzeňského kraje i nadnárodní korporace,“ říká Jana Brabcová z pořádající společnosti Grafia. "Vzhledem k dlouhodobě nízké nezaměstnanosti je pro zaměstnance je teď ta nejvhodnější doba pro vyjednání lepších podmínek, ať už  u stávajícího či nového zaměstnavatele. Personalisté na veletrhu nabídnou nejen vyšší mzdy, ale také další benefity, například delší dovolená, firemní stravování, zkrácené úvazky, pružná pracovní doba, věrnostní odměny za počet odpracovaných let, karty na proplácení volnočasových aktivit, zkrácený pracovní týden, firemní jesle či školky..."

Zejména rodiče každoročně zajímá udělování cen podnikům přátelským rodině Mamma / Parent Friendly (ve 13 hod na jevišti). Pravidelně na oceněné personalisty čekají pod jevištěm maminky s dětmi v kočárcích, aby se zkonzultovaly své pracovní možnosti.

Kromě pracovních nabídek návštěvníci mohou získat i profesní vzdělávání či jazykové kurzy zdarma. Celodenní přednáškový a poradenský program zahrnuje právní či image poradnu, fotky do životopisu, nově také měření tlaku a zrakové kondice. Kadeřníci, kosmetičky, poradna duševního zdraví, ukázky první pomoci, přednášky - např. Jak se připravit na pohovor, jak hledat práci v zahraničí, jak prezentovat sám sebe či jak nastartovat své podnikání...  Doprovodný program i vstup je zdarma.

Většina návštěvníků v předchozích letech ocenila možnost osobně se setkat s personalisty podniků, dát jim do ruky svůj životopis a domluvit se na případné následné schůzce. „Někteří návštěvníci v poslední době ani práci nehledali, jen si přišli „obhlédnout“ nabídky a porovnat, zda by byl o ně zájem,“ říká Štěpánka Pirnosová, manažerka veletrhu. „Ale byli i tací, kteří celý den strávili na přednáškách a v poradnách a byli nadmíru spokojeni. Jinde se totiž za poskytované služby platí nemalé peníze,“ dodává Š. Pirnosová.

Jako každým rokem, i letos můžete přinést své staré brýle (sluneční i dioptrické) do sbírky pro potřebné a pomoci tak plzeňskému Lions Clubu. Víte, že loni se vybralo přes 800 kusů starých brýlí?

Veškeré info a přesné časy doprovodného programu jsou na webu: http://praci.najdisi.cz

Na Facebooku najdete videopozvánky personalistů i další aktuality: www.facebook.com/veletrhprace

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.01.2020 14:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka