Jak správně vyčistit vaši koženou tašku?

Přírodní kůže je při správné péči téměř nesmrtelným materiálem. Jak ale taková správná péče, která přidá koženým výrobkům na životnosti a bezchybném vzhledu, vypadá? Naučte se pečovat o vaše kožené kabelky, aby se vám investice do jejich pořízení opravdu vyplatila. Nejedná se totiž o nic složitého, výsledky ale stojí za to.

Cílená propagace v Plzni

Kůže jako tradiční materiál, který vydrží

Kožené kabelky, boty i brašny mohou být kouskem, který se ve vaší skříni dokáže ohřát skutečně dlouho. V ideálním případě není nemožné takovou koženou tašku i po letech výhodně prodat nebo darovat dál. Zatímco mnoho lidí našlo zalíbení spíše v umělé kůži, a to ať už z důvodů finančních, nebo etických, stále existuje mnoho těch, jež rádi investují právě do pravé kůže. Aby vypadala co možná nejlépe, je třeba mít v malíčku pár triků. Poradíme vám, jak se o kůži co nejefektivněji starat a čemu se vyvarovat, aby i po letech vypadala jako nová. 

Jak správně pečovat o kůži?

V první řadě je nutné říct, že má-li jít o přírodní materiál, je nutné počítat s tím, že každý výrobek z kůže může zdobit osobitá kresba. Před koupí tašky, kabelky či brašny je také dobré vědět, k jakým účelům má sloužit a jak často bude používána. Je dobré předejít jejímu mechanickému poškození, přetěžování či jiné manipulaci, která by mohla mít na vzhled a trvanlivost výrobku neblahý vliv. Pamatujte si, že ať už vlastníte z kůže cokoliv, nikdy jej nevkládejte do pračky a ani nenamáčejte. Pokud se přece jen stane, že se ke kožené kabelce dostane voda, nechte ji jen tak oschnout. Přímé slunce ani topení ale kůži dobře neudělá. Pokud se na vaší kožené kabelce či brašně objeví nečistota, otřete jej navlhčeným hadříkem. Čas od času je dobré kožené výrobky ošetřit včelím voskem. Vůči nečistotám i vodě získají výrobky odolnost vhodnou impregnací. Tu je nutné vybírat dle povrchové úpravy kůže. Po jiném přípravku sáhnete v případě, že bude vaše kabelka vyrobená z nubukové kůže, po dalším zase v případě kůže lakované či hladké. Nezapomeňte, že vhodná péče dokáže výrazně prodloužit životnost vašeho koženého výrobku. Investice do péče o kůži se vám tak určitě vrátí v podobně radosti, kterou vám kabelka či brašna může dlouhodobě dělat. Kabelka z pravé kůže obvykle nebývá nezanedbatelným výdajem, proto je více než výhodné se o ni pravidelně a pečlivě starat. Nezapomínejte ani na předcházení běžným oděrkám – nepokládejte tak tašku tam, kde by mohla přijít k úrazu v podobě odřenin. Pokud tak už víte, po jaké tašce sáhnete a jaké bude mít využití, nezapomeňte na vhodný výběr péče o produkt, který vám může sloužit po dlouhá léta. 

Kde shánět kožené tašky?

Ať už sháníte kožené kabelky, tašky, či psaníčka, vsaďte na širokou a pestrou nabídku, ze které můžete vybírat v internetovém obchodě i v kamenných prodejnách CCC. Kromě kabelek a dalších doplňků ale v CCC najdete i množství bot a přezůvek nejrůznějších stylů, značek, střihů i materiálů. 

Image title


Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.02.2023 11:15



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka