Jak v zimních měsících neprochladnout při práci venku?

Pokud pracujete přes zimní měsíce venku, můžete se často potýkat s nepříznivým počasím. To může být nepříjemné obzvláště, pokud nemáte vhodné oblečení a doplňky. Pro vaše zdraví je důležité, aby tělo zůstalo v teple a v suchu. Jak toho dosáhnout? Na to se podíváme v dnešním článku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kvalitní obuv

Je zažité pravidlo, že zima jde od nohou. Prvotně byste se tedy měli zaměřit na to, abyste měli bezpečnostní pracovní boty, které by měly splňovat hned několik vlastností. Měly by být voděodolné, s dobrou izolací a protiskluzovou podrážkou. Také je dobré myslet na podporu kotníků.

Termo Oblečení

Kvalitní termoprádlo by mělo být základ. Důležité je zaměřit se na materiály, ze kterých je vyrobeno. V ideálním případě by měly dobře izolovat, ale zároveň také odvádět pot z těla. Merino vlna nebo syntetické tkaniny jsou přesně takové. Výše zmíněné totiž poskytují na výbornou.

Vrstvení oblečení

Pro druhou vrstvu byste měli volit fleece nebo jiný izolační materiál, který pomáhá zachovat tělesné teplo. Poslední, svrchní by měla být voděodolná a větruodolná, aby chránila před nepříznivými povětrnostními podmínkami. Důležité je ovšem dát si pozor na to, aby byla také prodyšná! V tom je výborná například textilie Gore-Tex.

Čepice, Rukavice a Šály

Přes hlavu a ruce uniká velké množství tělesného tepla, což není vůbec dobře. Zabránit tomu můžete vcelku jednoduše. Na hlavu stačí nasadit čepici, která by měla být teplá a pokrývat uši. Na ruce pak izolační a voděodolné rukavice a pro ochranu obličeje a krku je tady samozřejmě šála.

Extra doplňky?

Pokud si to situace žádá, můžete se proti nepřízni počasí pojistit ještě pár kousky oblečení navíc. Takové termo ponožky, návleky na nohy, nebo dokonce elektricky vyhřívané vesty a vložky do bot vás udrží v pohodě i v těch nejchladnějších podmínkách.

Zdroj obrázku: Jelena Stanojkovic / stock.adobe.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka