Jakub Brabec odchází do Arisu Soluň

29letý obránce Jakub Brabec opouští po dvou a půl letech Viktorii Plzeň. Jeho novým angažmá se stává řecký celek Aris Soluň.

Cílená propagace v Plzni

Den po ligovém zápase v Mladé Boleslavi s Hradcem Králové vyrazil Jakub Brabec do Soluně na zdravotní prohlídku. Následoval podpis smlouvy s Arisem od dnešního dne je tedy jejím hráčem. „Děkujeme Jakubovi za služby, které klubu za dva a půl roku odvedl. Není tajemstvím, že hráč měl delší dobu zájem vyzkoušet si další zahraniční angažmá. Nyní přišla konkrétní nabídka a domluvili jsme se jak s klubem, tak i s hráčem. Přejeme mu mnoho úspěchů v novém angažmá,“ říká o odchodu generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Pražský rodák přišel do Plzně v únoru 2019 na hostování z belgického Genku a hned pět dní po svém příchodu si odbyl debut v červenomodrém dresu v ligovém duelu na hřišti Opavy. V průběhu sezony 2018/2019 se postupně prosadil do základní sestavy, a tak na něj klub po jejím konci uplatnil opci.

V součtu odehrál Jakub Brabec za Viktorii 99 soutěžních zápasů – 79 v lize, 13 v evropských pohárech a 7 v rámci Českého poháru. Většinu z nich s kapitánskou páskou. Vstřelil 4 góly, všechny v ligových duelech. V této sezoně byl jedním ze čtyř plzeňských hráčů, kteří zasáhli do všech soutěžních utkání.

fcv

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.08.2021 11:27



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka