Jaroslav Rudiš bude číst z Winterbergovy poslední cesty

Jaroslav Rudiš patří k nejznámějším českým moderním autorům a současně je úzce spojen s Německem, když si vybral jako své bydliště Berlín.

Cílená propagace v Plzni

Za své dílo byl již vyznamenáncmnohými cenami – mj. Cenou Jiřího Ortena, Usedomskou literární cenou, literární cenou Chamisso/Hellerau a byl nominován na Cenu Lipského knižního veletrhu. „Winterbergovu poslední cestu“ psal Jaroslav Rudiš jako své první dílo od začátku celé v němčině.

Jan Kraus pracuje jako pečovatel v domově seniorů v Berlíně, kde se také odehrává začátek děje knihy. Narodil se ale ve Vimperku na Šumavě - dřívějším Winterbergu a odroku 1986 žije v Německu. Za jakých podmínek opustil Československo, zůstává jeho tajemstvím a zároveň jeho traumatem. Vydejte se s Janem Krausem a na smrt nemocným pacientem Václavem Winterbergem na jeho poslední cestu vlakem z Berlína do Sarajeva, po stopáchzaniklé monarchie, kde byly jedinečným způsobem utkány a propojeny kořeny staré Evropy.

Čtení proběhne v němčině a češtině dne 30.09.2022 v 19:00 hodin v Centru Bavaria Bohemia v Schönsee. Diskuze bude tlumočena a registrace předem není nutná.

Akce se koná v rámci projektu „Kultura bez hranic – setkávání Čechy-Bavorsko | Kultur ohne Grenzen – Begegnungen Bayern-Böhmen“ za podpory Česko-německého fondu budoucnosti a okresu Schwandorf.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka