Jéčko neztrácí elán a stále zpívá a pomáhá. Tentokrát Danečkovi

Od roku 2018 spolupracuje s projektem Díky dětem pěvecký sbor Jéčko pod vedením Jaro Smejkala.

Cílená propagace v Plzni

Každý rok věnuje jeden nebo více koncertů konkrétnímu příjemci z těch, kteří v daném roce v projektu o pomoc žádají. Naposledy pomoc směřovala ke čtyřletému Danečkovi Szivákovi.

„Koncerty Jéčka jsou vždy jedinečné. Sólisté i sbory podávají skvělé výkony, a navíc je vždy celý večer prodchnutý myšlenkou pomoci konkrétnímu dítěti, což vždy dává hodně emocí navíc,“ říká ředitelka Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková, která je garantem sbírky Díky dětem. „Většinou je rodina celému koncertu přítomna a dar může být předán na místě. Je skvělé, že se děti z Jéčka mohou s příběhem setkat naživo. Jaro a jeho přátelé to dělají opravdu dobře a ze srdce. Na koncertě Hudbou pro Danečka bylo vidět, že už jim chybělo živé vystupování, opravdu si to užili naplno jak oni, tak diváci. A stejně tak Danečkova sestřička - dvojče, maminka, babička a teta. Pro ně to byl opravdu velký zážitek“

„Pomáhali jsme čtyřletému Danečkovi, který od pěti měsíců po narození bojoval s rakovinou sítnice, o oko bohužel přišel a zanedlouho na to mu byla diagnostikována dětská obrna, momentálně je na úrovni šestiměsíčního miminka a potřebuje neustálou péči,“ říká vedoucí a sbormistr Jéčka Jaro Smejkal. „Finančně velmi nákladné terapie nehradí pojišťovna, a proto jsme se Danečkovi a jeho rodině rozhodli pomoci,“ doplňuje.

Koncert se konal v prostorách budovy Alfa v Plzni. Během večera se představil pěvecký sbor Jéčko a sólisté pěveckého studia „J“, vše pod vedením Jara Smejkala s moderátorkou Veronikou Farářovou. Ze vstupného a darů od sponzorů se podařilo vybrat krásnou částku 65 322,- Kč, která v plné výši poputuje Danečkovi a měla by uhradit až rok terapií.

Za celou dobu spolupráce s Díky dětem přispělo Jéčko a pěvecké studio „J“ částkou 207 793,- Kč. Finance byly použity např. na naslouchadlo pro Sabinu z dětského domova, speciální nízkobakteriální výživu pro Matyáše J. a další

Krásná hudba, plný sál a emoce a slzy v očích návštěvníků jasně ukázaly, že se koncert povedl a studio „J“ se již začíná připravovat na další podobný koncert v prosinci.

Pomoci znevýhodněným dětem může každý. Komu se snaží projekt Díky dětem pomoci v letošním roce, najdou zájemci na stránkách www.dikydetem.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 20.09.2021 14:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka