Jednoletý dotační program podpoří desítky kulturních projektů

Zastupitelstvo města Plzně schválilo poskytnutí dotací v rámci Jednoletého dotačního programu na rok 2023. Uvolněny byly finanční prostředky ve výši téměř 3 milionů korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Určeny jsou na podporu tradičních uměleckých a kulturních událostí. Poslouží ale také novým projektům.

„Dotace slouží k oživení kulturního dění ve veřejném prostoru Plzně. Podpořeny budou zejména hudební, divadelní, literární, filmové a taneční produkce, open-air galerie, přehlídky, malířská a sochařská sympozia, videoprojekce, prezentace architektury, a další lokální akce s víceletou tradicí. Podpořeny budou i nové a inovativní projekty,“ přiblížila radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková.

Město podpoří celkem 52 projektů, mezi něž rozdělí 2 930 000 korun. Jedná se například o Mezinárodní filmový festival pro děti a mladé publikum Juniorfest, Bohemia JazzFest 2023, Pilsen Busking Fest 2023, Bonjour Plzeň 2023, Plzeňský varhanní festival 2023, Noc kostelů 2023, Inspiral Garden 2023 a další.

Žadatelem je právnická osoba nebo fyzická osoba podnikající (s živnostenským oprávněním), která je registrována dle právních předpisů platných v ČR a realizuje projekt na území statutárního města Plzně.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka