Jízdní kola jsou pro zloděje stále lákavá

Policisté z obvodního oddělení Rokycany šetří dva případy krádeže jízdních kol. V prvním případě dosud neznámý pachatel v době od 6. do 9. července vnikl bez známek násilí do sklepních prostorů bytové jednotky v ulici Rokycanova v Rokycanech, kde násilím překonal petlici na dveřích u sklepní kóje a poté z vnitřního prostoru odcizil horské jízdní kolo.

Cílená propagace v Plzni

Poškozenému svým jednáním způsobil škodu na odcizení a poškození ve výši bezmála deset tisíc korun. K druhému případu došlo dne 9. července letošního roku během pár minut (16:15– 16:20 hodin) na pozemku u rodinného domu v Rokycanech. Neznámý pachatel odcizil jízdní kolo, které bylo opřené o stěnu rodinného domu a poškozené tak způsobil škodu dle jejího vyjádření nejméně pět tisíc korun. Oba případy policisté kvalifikovali jako podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. Po pachatelích této trestné činnosti a odcizených jízdních kolech policisté nadále pátrají.

Při objasňování případů vloupání do sklepů je důležitá zejména všímavost občanů a obyvatel domu. Je velmi důležité, aby obyvatelé domu věnovali pozornost neznámým osobám, které se pohybují po domě a v případě, že si všimnou podezřelé osoby, aby tuto informaci okamžitě předali policistům. Ke krádežím ve sklepních kójích nedochází jen v nočních hodinách, ale i během dne. Pachatelé se do domu mohou v mnohých případech dostat díky neopatrnosti občanů. Zazvoní na zvonek u vchodu a čekají, až je někdo do domu pustí nebo vejdou dovnitř s příchozím obyvatelem. Je proto důležité dodržovat pravidlo a neznámé osoby do domu nevpouštět. Samozřejmostí by mělo být i pravidelné zamykání vstupních dveří.

V případě, že majitel zjistí vloupání do sklepní kóje, je důležité včasné oznámení na Policii ČR a nevstupovat do míst, kde se pachatel pohyboval, aby nedošlo ke zničení stop, které mohl na místě zanechat.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka