Jsem rád, že jsem naživu, děkoval sebevrah policistům v Sušici

Sušičtí policisté zachránili muže se sebevražednými úmysly. Druhý den jim dotyčný za záchranu života poděkoval se slovy, že to byla hloupost a je rád, že je naživu.

Cílená propagace v Plzni

V první polovině měsíce března letošního roku v odpoledních hodinách byla policejní hlídka z obvodního oddělení Sušice operátorem tísňové linky 158 vyslána do jedné z menších obcí na Sušicku k muži se sebevražednými úmysly. Jednalo se o dvaatřicetiletého muže, který se chystal oběsit na půdě rodinného domu. Na místě policisté zjistili, že se muž nachází v malém průlezu na půdu a není možné se k němu dostat, jelikož v průlezu chyběl žebřík, který měl dotyčný vytažený u sebe na půdě. S mužem se pokoušela neustále komunikovat osádka zdravotnické záchranné služby, avšak pokusy rozmluvit mu jeho úmysl skočit, byly neúspěšné a dotyčný své výhružky naplnil.

Jeden z členů policejní hlídky využil druhého kolegy a do jeho nastavených rukou našlápl a vyhoupl se až na půdní prostor. Poté okamžitě odtáhl muže do bezpečného prostoru a nožem přeřezal oprátku, kterou měl kolem krku. Tím došlo k uvolnění jeho dýchacích cest. Následně policista našel žebřík, který umístil do prostoru pro výlez na půdu, čímž zajistil k muži přístup záchranářům. 

Dotyčný byl následně převezen do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření. Před převozem do nemocnice policisté provedli u muže dechovou zkoušku, která ukázala pozitivní výsledek s hodnotou 2,30 promile.

Druhý den telefonicky kontaktoval dotyčný muž jednoho ze zachraňujících policistů. Děkoval mu za záchranu svého života a uvedl, že to byla od něj hloupost a je rád, že je naživu. 

foto: pčr

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.03.2023 07:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka