Juniorské týmy atletů Škody převzaly poděkování za reprezentaci kraje

U příležitosti medailových úspěchů juniorských atletů AK Škoda Plzeň na republikovém mistrovství družstev se se zástupci týmů a vedení atletického klubu setkal na krajském úřadě náměstek hejtmanky Rudolf Salvetr.

Jarní servisní akce AUTO CB

Poděkoval jim za reprezentaci Plzeňského kraje.

„Sport považuji za komplexní aktivitu, která mladé sportovce učí nejen vyhrávat, ale také přijmout prohru. Mají možnost motivovat se úspěšnými dospělými sportovci, vytváří si velké množství zajímavých vzpomínek pro budoucnost. Pro Plzeňský kraj je velmi důležité, aby mladí a talentovaní sportovci měli dostatečné zázemí nejen na přípravu, která je základem úspěchu, ale všeobecné podmínky k dalšímu vzdělání a mohli tak i v dospělosti pracovat v oblasti sportu, předávat své zkušenosti dalším generacím,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast školství, mládeže a sportu Rudolf Salvetr a dodává: „Rád bych touto cestou poděkoval také trenérům a rodičům, kteří poskytují těmto úspěšným mladým lidem zázemí.“

Setkání s náměstkem hejtmanky Rudolfem Salvetrem a vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslavou Havlíčkovou se zúčastnili za vedení klubu Michal Černý a Pavel Kovalský. Za juniorské týmy přišly převzít poděkování s dary Viktorie Jánská, Daniela Volná, Kateřina Matoušková a Petra Sičaková. Za juniory Jakub Peterka, Phillippe Carpentier, Štěpán Trávníček a Nick Vránek.

V letošním roce se junioři a juniorky AK Škoda Plzeň umístili na mistrovství ČR družstev na medailových pozicích. Juniorky s velkým náskokem před týmem Olympu Brno získaly zlatou medaili, junioři pak medaili bronzovou. V obou družstvech jsou členy také reprezentanti na úrovni evropských a světových soutěží. Z juniorek se v letošním roce Kateřina Matoušková a Petra Sičaková zúčastnily mistrovství Evropy atletů do 23 let v estonském Tallinnu. Obě atletky pak také reprezentovaly ČR na mistrovství světa v keňském Nairobi, kde se umístily v první desítce. Mezi juniory na republikovém mistrovství zazářili běžci na 800m a 1500m Phillippe Carpentier a Štěpán Trávníček, ve skoku dalekém a sprintech na 100 a 200m Jakub Peterka, odchovanec plzeňského klubu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka