Kapela Mandrage vystoupí v rámci klubového turné na konci února v Plzni

Úspěšná česká kapela Mandrage se po několika letech vrací z velkých festivalových pódií a koncertních sálů zpátky do klubů.

Cílená propagace v Plzni

Celorepublikové turné odstartovala 24. ledna v Pardubicích, 20. a 21. února vystoupí také v plzeňském klubu Pod lampou, kde zavzpomíná na své počátky.
 
Kapela pocházející z Plzně před téměř dvaceti lety v malých klubech začínala koncertovat. Na začátku roku 2019 se v nich znovu objeví po dlouhé době a na koncertech zazní mimo jiné i staré písničky, které kapela řadu let nehrála. Fanoušci se mohou těšit také na dosud nezveřejněné videozáznamy pořízené během koncertů Mandrage v  počátcích fungování i na blízký kontakt s kapelou. „Po těch letech na velkých pódiích jsme se rozhodli trochu zavzpomínat na naše začátky, odkud jsme vlastně přišli a kde to všechno začalo. Taky si tím připomeneme, proč jsme stále tady a vytváříme hudbu – pro lásku k ní samotné i pro lidi, se kterými a pro které hrajeme,“ vysvětluje kytarista kapely Pepa Bolan.

Koncerty budou díky malým kapacitám klubů a blízkosti s kapelou pro fanoušky exkluzivním a nevšedním zážitkem. „Hraní v klubech je vlastě asi to úplně nejpříjemnější hraní, jaký známe. Alespoň pro nás, pro kapelu. Krom toho, že máme blízko k obecenstvu, což je příjemné, máme také bližší kontakt sami mezi sebou. Na pódiu jsme nacpaní na pár metrech čtverečních, mačkáme se v malých šatničkách, nevezeme s sebou žádný velký tým lidí. Je to zkrátka takový kapelový teambuilding,“ říká klávesista František Bořík.

Kapela se těší na sedmnáct koncertů ve dvanácti městech, které mají být nostalgickou připomínkou kapelních začátků. „Máme tu zkušenost, že čím menší prostor, tím více energie. Jak je někde málo místa, velký horko a spousta natěsnaných lidí, často vznikne mnohem speciálnější atmosféra než v nacpaném sále velkého kulturního domu,“ podotýká klávesista kapely.

Na rozdíl od festivalových vystoupení a samostatných koncertů kapely odehraných v uplynulých letech půjde tentokrát opravdu „jen“ o hudbu. Veškeré efekty i technické vychytávky, na které jsou fanoušci kapely zvyklí, nechají Mandrage odvážně doma a na klubových pódiích se objeví tak, jako ve svých počátcích.
Po koncertech bude následovat afterparty, v rámci které budou členové kapely sami DJovat. Jako předkapela vystoupí Lety Mimo, kteří s Mandrage před lety v klubech také vystupovali.
Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti TicketStream.

MANDRAGE kluby 2019
Čt 24.1. Pardubice – Žlutý pes
Pá 25.1. Pardubice – Žlutý pes
So 26.1. Pec pod Sněžkou – KlonDike
St 30.1. Brno – Melodka
Čt 31.1. Brno – Melodka
Pá 1.2. Frýdek Místek – Stoun
So 2.2. Uherské Hradiště – Mír
Čt 7.2. Praha – Rock Café
Pá 8.2. Praha – Rock Café
St 13.2. Ostrava – Barrák
Čt 14.2. Ostrava – Barrák
St 20.2. Plzeň – Pod lampou
Čt 21.2. Plzeň – Pod lampou

Pá 15.3. Litomyšl – Kotelna
So 16.3. Třebíč – Roxy
Pá 29.3. Ústí nad Labem – Doma
So 30.3. Mariánské Lázně – Na Dvorku

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka