Kašpaři zahrají v Kašperkách Popelku Nazaretskou

Neuvěřitelné! Prosincové překvapení ve starobylém kostele, aneb projděte se za Ježíškem! Příběh, který všichni známe a rádi posloucháme znovu a znovu - od vyhnání z ráje až po narození Ježíše.

Cílená propagace v Plzni

Po loňském prosincovém open air na nádvoří hradu Kašperk, jehož atmosféru loni dotvářely příkrovy sněhu, uvede letos Spolek Kašpar Popelku nazaretskou ve starobylém hřbitovním kostele sv. Mikuláše, který je nejstarší kamennou stavbou Kašperských Hor a zároveň gotickým skvostem z první poloviny 14. století. Prostor vyniká neopakovatelnou akustikou a zcela mimořádnou atmosférou. Vzdálen je 20 minut chůze osvětlenou alejí západním směrem z Kašperskohorského náměstí.

Popelka nazaretská, jež nezapře ducha českého baroka, je nejznámějším dílem Václava Renče. Vznikla v komunistickém kriminále, bezútěšném prostředí samoty. Autor si ji po dobu svého věznění doslova zapsal do paměti a po svém propuštění (1962) ji nijak neupravoval.
V době prvního vydání knihy o tom Renč napsal: „Vychází tak, jak mi v těch samotách byla darována, zcela doslovně darována, proto jsem se neodvážil změnit, když šla do tisku, ani slůvko.“

Připraveny jsou celkem dvě představení, a to v pátek 10. prosince a v sobotu 11. prosince 2021. Začátek je pokaždé od 18.00 hod. Pod režijním dohledem Jakuba Špalka vystoupí Milena Steinmasslová a Aleš Petráš. Délka představení je cca 45 min. Prodej lístků bude zahájen od středy 1. prosince 2021 v online předprodeji na webových stránkách www.kasperk.cz. Lístky lze od 1. 12. zakoupit osobně také v Městském kulturním a informačním středisku v Kašperských Horách. Prodej bude probíhat také ještě před začátkem představení na místě před kostelem, ovšem je možné, že místa budou už jen na stání. Plná cena činí 250,- Kč, snížená cena pro mládež do 15 let, studenty a seniory nad 65 let je 150,- Kč. "Doporučujeme se především teple obléci. Před kostelem nejsou parkovací kapacity, proto doporučujeme nechat vozidlo ve městě. Protiepidemická opatření jsou platná jako u všech ostatních kulturních akcí," říkají organizátoři.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka