Kašperk láká všechny červnové víkendy na akce

Každý víkend v měsíci červnu se můžete těšit na nějakou akci pro veřejnost. Hrad Kašperk je v červnu otevřen ve všední dny od úterý do pátku od 10.00 do 16.00 hod., o víkendu od 10.00 do 17.00 hod.

Cílená propagace v Plzni

Komentovaný prohlídkový okruh Život na hradě začíná maximálně každou hodinu. V případě zájmu o rezervaci větší skupiny nebo na dětské prohlídky doporučujeme napsat předem na e-mail info@kasperk.cz. Vstupenky na koncerty a divadla jsou v předprodeji na www.kasperk.cz.

Dobrodružné výpravy do hradu (víkend 4. – 5. června)
Pro mladší návštěvníky jsou určeny také speciální prohlídka pro děti ve věku 7 – 13 let.
V nich Karel Ešner, doprovázen svým věrným druhem a zbrojnošem Filipem, ukáže nevšedním způsobem mladým dobrodruhům hrad Kašperk. Nechá je nahlédnout do historie nejen hradu samotného. Stejně jako kdysi mladý Karel, budoucí král český, se budou moci přiučit něco z tehdejších dovedností i středověkých zábav. Jakými byla například střelba z kuše a luku, šerm mečem, ale též tanec, či psaní na skriptoriu a další kratochvíle. V sobotu i v neděli prohlídky začínají v časech 10.30 hod., 12.30 hod., 14.30 hod. Délka prohlídky je cca 90 min.

Dny šumavského trojhradí: „A kdy ten hrad dostavíte?“ (víkend 11. – 12. června)
Šumavské trojhradí, to jsou hrady Velhartice, Rabí a Kašperk. Tématem letošních jarních dnů je tentokrát problematika rekonstrukcí středověkých hradů. Pokusí se zodpovědět na otázku v podtitulu akce a zároveň ukázat, jaké množství rizik a paradoxů s sebou taková případná dostavba hradní zříceniny přináší. Představí možné přístupy památkové ochrany a podíváme se, kde se takové dostavby uskutečnily s větší či menší úspěšností. Nelze vynechat Kašperk, a tak se s praktickými příklady minulých rekonstrukčních prací seznámíme přímo uvnitř hradu. To vše a ještě něco navíc se dozvíte ve speciálních prohlídkách s kastelánem, jež se uskuteční v sobotu a neděli, vždy v 11.00, 13.00 hod. a 15.00 hod. V případě zájmu doporučujeme rezervaci na info@kasperk.cz. Jako bonusový doprovodný program nad rámec tématu se můžete těšit v sobotu 11. června na hudební skupinu Subulcus, kteří budou hrát v průběhu celého dne.

Kašperské šarvátky (sobota 18. června)
Jak už název napovídá, zaměří se čistě na způsoby vojenského zápolení v dávných dobách. Jednodenní akce na nádvoří nabídne nepřetržitý denní program, který zabaví malé i velké. Představí se sdružení historického šermu Sordem a Žehart, jež doplní známý taneční soubor Siderea. Vstup na nádvoří bude v průběhu dne zpoplatněn (50,– dospělí, 20,– děti do 15 let).

Petr Hapka a jeho potměšilí hosté (sobota 25. června)
V sobotu 25. června se můžete těšit na koncert pod širým nebem, v němž špičkoví hudebníci zmapují hudební tvorbu Petra Hapky, od jehož úmrtí letos uplyne osm let. Připomene nejen ranou písňovou tvorbu pro Hanu Hegerovou, ale také spolupráci s největším tvůrčím partnerem, Michalem Horáčkem. Během večera zazní i známé filmové melodie. Ke spolupráci jsou přizvané osobnosti, které Hapkovy písně interpretovaly v jeho posledním velkém projektu Kudykam. Na pódiu se představí Petra Hřebíčková, Lenka Nová, Jana Lota nebo Jan Maxián. Některé Hapkovy písně zazpívá na Kašperku i Xavier Baumaxa. Zpěváky doprovodí orchestr sólistů v nastudování Petra Maláska. Kapacita diváků je 300 osob, hrajeme za každého počasí na nádvoří před purkrabstvím.

Letní divadla Spolku Kašpar
Letošní letní prázdniny jsou už doslova za dveřmi. Během nich se uskuteční hned dva týdny divadel, kdy Spolek Kašpar uvede čtyři různá představení na velké scéně v prostorách bývalého paláci mezi věžemi. Od 26. do 28. července to je uctivá pocta divadlu Semafor, hra plná hudby a hříček, Jonáš a tingl-tangl. Následuje nejznámější milostná tragédie všech dob, Romeo a Julie, jež bude k vidění ve dnech 29. – 31. července. Po pouti se zahajuje druhým týdnem divadel, a sice Macbethem od Williama Shakespeara (9. – 11. srpna) a Cyranem v titulní roli s Martinem Hoffmanem ve dnech 12. – 14. srpna. Všechny vstupenky jsou pohodlně k zakoupení na webových stránkách www.kasperk.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.06.2022 17:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka