Kašperk v červnu nabízí prohlídky, divadlo i spoustu dalších akcí

Šumavský hrad Kašperk může konečně nabídnout návštěvníkům vše, co mají rádi a na co se dlouho těšili. Každý víkend pro vás má připravenou nějakou akci.

Cílená propagace v Plzni

Hrad je otevřen od úterý do neděle denně od 10.00 do 17.00 hod.

Od 8. června se opět vrací k tradičním komentovaným prohlídkám s průvodcem. K dispozici jsou okruhy Život na hradě a Stavba hradu s oblíbenými videoprojekcemi. Pro školní výpravy z 1. stupně ZŠ nabízí speciální dětské prohlídky. Děti splní připravené úkoly a tím vysvobodí zakletou postavu. Za odměnu si pak odnesou i malý poklad.

I v červnu pokračují divadelní představení. První červnový víkend se na hrad Kašperk vrací Cyrano v podání Divadelního spolku Kašpar. Hlavní role se ujal Martin Hofmann. Představení se odehrají v pátek 4. června a v sobotu 5. června, vždy od 21 hod. Předprodej vstupenek na vstupenky.kasperk.cz.

Sobota 19. června bude patřit původní rockové opeře Kladivo na pýchu odehrávající se na tvrzi Běšiny u Klatov. Představení začíná od 21:30 na hradním nádvoří. Hudbu složil Miloš Bešta. Předprodej vstupenek na vstupenky.kasperk.cz.

Červen již tradičně patří také Dnům šumavského trojhradí. Odehrají se o víkendu 12. a 13. června a jejich ústředním tématem je obléhání a obrana hradů nejen ve středověku. Všechny příchozí čeká nová venkovní výstava, jež představuje vybrané kapitoly z tematiky obléhání a obrany nejen hradů v průběhu středověku. Zabývá se rolí Kašperku optikou daného tématu, stejně jako například obecným vývojem obléhacích strojů a proměnou útočných strategií.

Jaké typické prvky hrady k obraně používaly? Jakou roli hrál oheň? Do jaké míry bylo takové obléhání náročné a nákladné?

Kašperk se zaměří například i na fenomén obranných kostelů, jejichž typické prvky jsou k vidění i v blízkém okolí.

Na všechny příchozí také čekají ukázky zbraní na nádvoří.

Poslední červnový víkend je věnovaný oživenému nádvoří. Vyzkoušejte si střelbu z kuše nebo luku, ražbu mincí, výrobu pečeti nebo si napište vlastní listinu ve středověkém skriptoriu. Odvážní jedinci mohou vyzkoušet i souboj typu tjost. Nevíte, co to je? Přijďte a na vlastní kůži sami vyzkoušejte. Oživené nádvoří bude připraveno 26. – 27. června.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.06.2021 14:03



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka