Kašperk o víkendu ovládá Karel IV.

Tento víkend 5. - 6. 5. 2018 se na hradě Kašperk koná akce s oživenou historií s názvem Kašperk za Karla IV.

Cílená propagace v Plzni

Program je bohatý: Nebudou zde chybět dvorní šašci Karla IV. šašci Jürgend a Francois, kteří návštěvníkům něco poví o středověké medicíně, přičemž nebude chybět ani povídání o bylinkách. "Dále se zaměříme na vzdělanost například psaním na středověkém skriptoriu, seznámením se s výrobou pergamenu a s psacími pomůckami.
Po Zlaté stezce dorazí i soumaři s drahými látkami, solí a kořením a jako bonus zde bude pro návštěvníky i kadeřnice, která návštěvníkům ukáže, jak se dají vytvořit krásné středověké účesy," říká Kristýna Holečková z propagace hradu.

Nesmíme opomenout unikátní oživenou prohlídku Stavba hradu, která se bude konat každých 30 minut. Samozřejmě jsme zařadili i klasickou prohlídku Život na hradě, která bude na programu v 11:45, 12:45, 13:45.

Pro německé návštěvníky jsou připravené německé prohlídky s průvodcem vždy v 10.45. Dětské prohlídky budou zaměřeny na mládí Karla IV. s budou se konat v 11.30; 13.30. Celý program bude doplňovat a zpestřovat středověká hudba, o kterou se postará skupina Krless.

Celý program najdete zde na stránkách: http://www.kasperk.cz/akce/2018/kasperk-za-karla-iv-2018.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.05.2018 10:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka