Kašperk ve čtvrtek otevírá brány k zimním prohlídkám

Jako již tradičně se hradní brána šumavského hradu Kašperk otevře veřejnosti od 28. prosince do 1. ledna (včetně), vždy od 10.00 do 16.00 hod.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po příchodu lze zavítat na volně přístupné nádvoří, kde bude k dispozici občerstvení, leccos na zahřátí a možnost posezení s výhledem na centrální Šumavu. Připraveny jsou i doprovodné programy pro veřejnost:

Dobrodružné výpravy do hradu

28., 29. a 30. prosince, od 10.30, 12.30 a 14.30 hod.

Oblíbené prohlídky pro děti od 10 do 13 let, při níž je jejich průvodce Karel, doprovázen svým věrným druhem, zbrojnošem Filipem, provede hradem Kašperk. Nechá je nahlédnout do historie nejen hradu samotného. Stejně jako kdysi mladý Karel, budoucí král český, se budou moci přiučit něco z dovedností a zábav středověkých. Rezervace a předprodej vstupenek na www.kasperk.cz.

Samostatné zimní prohlídky 

28. prosince – 1. ledna, 10.00 – 16.00

Projděte se purkrabstvím do prostor bývalého paláce, vystoupejte na vrchol západní věže. Na řadě zastavení se seznámíte nejen s historií hradu, ale i se zajímavými zvyky šumavských Vánoc a zimního období. Při svém putování interiéry hradu nejste (až na otevírací dobu památky) nijak časově omezeni.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka