Kašperk zve na narozeniny Karla IV., provazochodce i Kytici

Hrad Kašperk je v květnu otevřen kromě pondělí celý týden, v čase od 10.00 do 17.00 hod. Komentované prohlídky s průvodcem začínají nejpozději každou hodinu, poslední denní prohlídka v 16.00 hod.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vydejte se na výlet na nejvýše položený královský hrad, a vstřebávejte atmosféru autentického gotického hradu uprostřed šumavských lesů. Volně přístupné nádvoří je ideálním výletním cílem, je možné si zde posedět a dát si něco dobrého z hradního občerstvení. Hrad je dostupný příjemnou 1,5 km procházkou z parkoviště po zpevněné asfaltové cestě.

Kašperk za Karla IV.
Během nadcházejícího víkendu 7. a 8. května, týden před připomínkou výročí narozenin Karla IV.,
jenž mimo jiné nechal v roce 1356 založit Kašperk, ožije hradní nádvoří atmosférou středověku. Po celý víkend Vás čeká nabitý program v horní části nádvoří, kdy se postupně představí historické soubory Gladius, Gabreta a Lorika. Malé i velké pobaví kejklíř Hubert a autentickou duchovní i světskou hudbu středověku zahraje skupina Elthin. Do řady činností se návštěvníci mohou zapojit sami. Lze si tak vyzkoušet nýtování kroužkové zbroje, rýžování zlata, střelbu na cíl z luku nebo kuše, ražbu dukátu nebo výrobu pečetě, jež si můžete odnést domů na památku. Vyzkoušejte si psaní na středověkém skriptoriu, hoďte na přesnost podkovou nebo mezi sebou poměřte síly a obratnost v souboji tjost. Nepřetržitý program potrvá celý víkend na nádvoří, a to od 10.00 do 17.00 hod. Vstup na nádvoří bude výjimečně zpoplatněn (50,- dospělí, 20,- děti do 15 let).

Provazochodci mezi věžemi
V sobotu 14. května zažijete na Kašperku nevšední den s provazochodci. Vůbec poprvé přejdou po laně mezi západní a východní věží, v téměř třicetimetrové výšce nad prostorem bývalého hradního paláce. Na vlastní oči se tam můžete vydat, abyste mohli odvážné (a jištěné) lezce pozorovat zespodu při jejich neuvěřitelném výkonu. Přechody mezi věžemi se uskuteční vícekrát v průběhu dne. Po celý den si veřejnost může vyzkoušet provazochodectví na tzv. slackline v nízké (bezpečné) výšce při zemi,
a to pod dohledem zkušených chodců. Za touto událostí stojí spolek  https://www.chodimenalajne.cz/

Spolek Kašpar: Kytice
Spolek Kašpar znovu na Kašperku, v nově obnovené scéně v podsklepení hradního purkrabství. Originální a zcela nevšední večerní inscenace všem dobře známé české klasiky od Karla Jaromíra Erbena, Kytice! Hrajeme ve vytápěném komorním sále, ve čtvrtek 19. května, v pátek 20. května a v sobotu 21. května. Uvidíte pozoruhodné ztvárnění následujících balad: Kytice, Svatební košile, Dceřina kletba, Zlatý kolovrat a Poklad. Hrajeme od 19.00 hod., hrad bude zpřístupněn hodinu před začátkem představení. Na nádvoří bude možné se předem občerstvit. Délka představení je 55 min. Vzhledem omezenému počtu míst doporučujeme zakoupení lístků předem. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji na webových stránkách kasperk.cz nebo osobně k zakoupení v pokladně hradu a na Městském kulturním a informačním středisku v Kašperských Horách.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.05.2022 17:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka