Kavárna v Měšťanské besedě je po rekonstrukci otevřená

Po čtyřech měsících se opět otevřela kavárna v Měšťanské besedě v Plzni, nově pod názvem Café Beseda.

Cílená propagace v Plzni

Od konce června v ní probíhaly úpravy interiéru. Změnil se nejen vzhled kavárny, ale díky novému baru a moderním technologiím se mohla výrazně rozšířit nabídka jídel a nápojů. Café Beseda nabídne více míst k sezení, snídaňové i polední menu a výběrovou kávu. Stavební úpravy a nové vnitřní vybavení v celkové hodnotě 5,86 milionu byly hrazeny provozovatelem budovy Měšťanská beseda Plzeň s.r.o. a městem Plzeň. 

Měšťanská beseda v Plzni je od roku 1994 kulturní památkou, a tak na úpravy kavárny dohlížel Odbor památkové péče Magistrátu města Plzně. „Jsem velmi rád, že si kavárna v Měšťanské besedě, která bezpochyby patří k nejhezčím objektům v centru města, zachovala i po poměrně rozsáhlé rekonstrukci svůj dobový styl. Příjemné prostředí s krásným výhledem do sadového okruhu se jistě stane vyhledávaným místem pro setkávání, odpočinek i inspiraci,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa.

V prostorách Café Beseda byla vyměněna podlahová krytina za velkoformátovou terasovou dlažbu, zrestaurována výmalba a zdobné prvky na stropě kavárny, vybudována toaleta pro návštěvníky se sníženou pohyblivostí  a zrekonstruováno sociální zařízení. Byl také kompletně vyměněn mobiliář a instalován nový bar a zábaří vybavené novými technologiemi.

Díky odstranění dělících příček a kulečníkových stolů a nové kavárenské úpravě zadní místnosti se zvýšila kapacita kavárny na 110 míst. „Nábytek jsme společně s architekty vybírali tak, aby zapadal do secesního stylu kavárny. Nové čalouněné lavice, křesílka i židle zároveň poskytují komfortnější posezení,“ řekl Ivan Jáchim, jednatel společnosti Měšťanská beseda Plzeň. „Zmodernizovali jsme vybavení baru, takže se mohl výrazně rozšířit sortiment i kvalita jídel a nápojů. Ve skleněné barové vitríně mohou být vystaveny čerstvé sladké dezerty, sendviče, quiche i saláty, “ doplnil.

Ve stálé nabídce Café Beseda je prémiová káva několika odrůd a baristé budou využívat různé způsoby její přípravy. „Na výběr hosté mají kávu praženou pro espresso z různých koutů světa, kterou připravujeme na špičkovém pákovém kávovaru. Na mlýnku je také etiopská káva speciálně určená pro stále oblíbenější batch brew – filtrovanou přípravu kávy,“ vysvětlil za provozovatele Café Beseda Pavel Kadeřábek.

Café Beseda v pracovní dny otevírá už v 8 hodin ráno a až do 10:30 nabízí snídaňové menu. „Vedle čerstvých produktů z naší vitríny připravujeme ráno i kuchařské snídaně – vejce Benedikt, French toast z máslového brioche nebo typickou anglickou snídani,“ uvedl Jan Janák, jednatel provozovatele Café Beseda. Od 11 do 14 hodin je v nabídce denní menu. „K obědu vaříme vždy polévku a dvě hlavní jídla. Šéfkuchař Karel Abrhám po vzoru francouzské gastronomie klade důraz na kvalitu a servírování, v polední nabídce však najdete jak typicky českou kuchyni, tak různé světové pokrmy,“ dodal Jan Janák.

Kavárna zůstává otevřená každý den až do 22 hodin, a tak i návštěvníci kulturních akcí v Měšťanské besedě tu mohou zahnat žízeň i hlad. Ve stálé nabídce Café Beseda je několik teplých specialit, saláty, menší občerstvení a dezerty. „Naší chloubou jsou domácí dukátové buchtičky s vynikajícím krémem,“ láká Pavel Kadeřábek. Kávu doplňuje široká nabídka čajů, domácí limonády nebo bohatý vinný lístek.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka