Kino Beseda představí nejlepší filmy loňského roku. V pondělí poprvé

Deset nejoceňovanějších filmů loňského roku promítne Kino Beseda v Plzni v rámci přehlídky Best of 2017.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pondělní večery budou v únoru až dubnu 2018 patřit tomu nejlepšímu ze světové i české kinematografie. Program přehlídky byl sestaven z filmů, které byly oceněny Zlatými glóby a Evropskými filmovými cenami, nominovány na Oscara a ceny BAFTA nebo České lvy.

Jako první se bude 5. února 2018 v rámci přehlídky Best of 2017 promítat snímek Uteč, neobyčejný mysteriózní horor, který překoná ty nejčernější noční můry a divákům připraví naprosto nečekaný
a nezapomenutelný zážitek. Získal čtyři nominace na Oscara, dvě na Zlaté glóby a dvě na ceny BAFTA.

Na programu je také trochu jiný příběh o lásce Tvář vody (19. 3.), který nejvíce bodoval při rozdělování nominací na ceny americké filmové akademie Oscar. Odnesl si celkem 13 nominací včetně těch za nejlepší film, režii, scénář, kameru nebo herečku v hlavní roli. Získal také dva Zlaté glóby, Zlatého lva na filmovém festivalu v Benátkách a 11 nominací na ceny BAFTA.

Osm nominací na Oscara si vysloužilo válečné drama Dunkerk (12. 2.), které bude soutěžit o zlatou sošku za nejlepší film, režii, kameru či výpravu, na kontě má také tři nominace na Zlaté glóby a osm na ceny BAFTA. Vizionář Christopher Nolan v něm připomíná události evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků na jaře 1940.

Kino Beseda promítne také novinku v české filmové distribuci, která už byla oceněna čtyřmi Zlatými glóby, včetně toho za nejlepší film, a získala sedm nominací na ceny Oscar a osm na ceny BAFTA. Tři billboardy kousek za Ebbingem (26. 2.) režiséra Martina McDonaugha, který debutoval úspěšným snímkem V Bruggách, jsou drsným a přitom zábavným vyprávěním o vyšetřování vraždy, plným zborcených klišé a překvapivých zvratů.

„Českým zástupcem v přehlídce Best of 2017 bude 19. února zatím poslední film režiséra Bohdana Slámy Bába z ledu, který byl šestnáctkrát nominován na Českého lva a pětkrát na Ceny české filmové kritiky,“ říká Denisa Mračnová, manažerka společnosti DOMINIK CENTRUM s.r.o. pro Kino Beseda. Snímek vypráví příběh ovdovělé Hany, která začíná pozvolna měnit svůj stereotypní život.

Také další snímky, které budou uvedeny v rámci přehlídky Best of 2017, se mohou pyšnit řadou významných filmových ocenění. Film Čtverec (9. 4.), vysmívající se pokryteckému uměleckému snobismu, je vítězem Evropských filmových cen v šesti kategoriích i Zlaté palmy v Cannes a v oscarovém klání byl nominován na cenu za nejlepší zahraniční film. Drama ze světa módy v Londýně 50. let Nit z přízraků (12. 3.) bylo nominováno na dva Zlaté glóby, šest Oscarů a čtyři ceny BAFTA. Příběh novinářů, kteří v amerických denících zveřejnili tajnou zprávu, se jmenuje Akta Pentagon: Skrytá válka (26. 3.) a byl nominován na šest Zlatých glóbů – pro režiséra Stevena Spielberga, herečku Meryl Streep i herce Toma Hankse, a dvakrát na ceny Oscar. Britský charismatický herec Gary Oldman si zasloužil Zlatý glóbus za herecké ztvárnění jedné z největších osobností 20. století Winstona Churchilla ve snímku Nejtemnější hodina, který zároveň čeká v šesti kategoriích na udílení cen Oscar. Přehlídku uzavře romantické drama o dvou mladých mužích na italské riviéře Dej mi své jméno se třemi nominacemi na Zlaté glóby, čtyřmi na Oscara a čtyřmi na ceny BAFTA.


Všechny projekce začínají v 19:15 hod a vstupenky v ceně 120 Kč jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích.


BEST OF 2017 – PROGRAM

5. 2. 19:15 Uteč
USA, 2017, horor / mysteriózní
Režie: J. Peele
Hrají: D. Kaluuya, A. Williams
CSFD: 75 %

Co na tom, že Rose je bílá jako stěna a Chris černý jako noc? Žijeme přece v 21. století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. To, co Chrise čeká při návštěvě Roseiných rodičů, však překoná i jeho nejčernější noční můry.


12. 2.  19:15 Dunkerk

VB / NL / FRA / USA, 2017, drama / válečný
Režie: Ch. Nolan
Hrají: T. Hardy, C. Murphy, K. Branagh
CSFD: 82 %

Válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. Ve filmu se objeví herecké hvězdy Tom Hardy, Cillian Murphy či Kenneth Branagh.


19. 2. 19:15 Bába z ledu

CZ, 2017, drama / komedie / romantický
Režie: B. Sláma
Hrají: Z. Krónerová, P. Nový
CSFD: 66 %

Poslední snímek režiséra Bohdana Slámy vypráví příběh ovdovělé Hany, která začíná pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se doposud výhradně točil kolem jejích synů, snach a vnoučat. Příběh přinášející naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoliv věku.


26. 2. 19:15 Tři billboardy kousek za Ebbingem

USA, 2017, krimi / drama / komedie
Režie: M. McDonaugh
Hrají: F. McDormand, W. Harrelson
CSFD: 85 %

Mildred Haynes zavraždili dceru Angelu. Vyšetřování vraždy se táhne, a tak se Mildred rozhodne jednat. Na příjezdu do města, kde žije, umístí tři billboardy s velmi kontroverzními vzkazy pro šéfa místní policie. Když se do věci vloží jeho zástupce Dixon se zálibou v násilí, bitva mezi Mildred a ebbingskou rukou zákona se rozhoří naplno.


5. 3. 19:15 Nejtemnější hodina

VB / USA, 2017, drama / historický / válečný
Režie: J. Wright
Hrají: G. Oldman, L. James
CSFD: 80 %

Gary Oldman coby jedna z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit běh světových dějin.


12. 3. 19:15 Nit z přízraků

USA, 2017, drama
Režie: P. T. Anderson
Hrají: D. Day-Lewis, L. Manville
Imdb: 8,5 z 10

Drama ze světa módy zasazené do Londýna 50. let minulého století se točí kolem Charlese Jamese, podivínského návrháře, jenž navrhuje oblečení pro celebrity i královskou rodinu a pohybuje se v těch nejvyšších kruzích. Do života mu ale vstoupila láska, která ho málem zničila. Režisér snímků Magnólie a Až na krev spojil síly s jedním z nejlepších herců Danielem Day-Lewisem, který má doma už tři Oscary.


19. 3.  19:15 Tvář vody

USA, 2017, drama / fantasy / romantický
Režie: G. Del Toro
Hrají: S. Hawkins, M. Shannon
CSFD: 72 %

Trochu jiný příběh o lásce si pro nás přichystal mistr vyprávění Guillermo del Toro (Hobit, Faunův labyrint). Němá uklízečka se v tajné vládní laboratoři sblíží s podivuhodným vodním tvorem a s pomocí své nejlepší kamarádky, souseda a několika špiónů naplánuje jeden z nejpodivuhodnějších a nejromantičtějších únosů v dějinách filmu.


26. 3. 19:15 Akta Pentagon: Skrytá válka

USA, 2017, drama / historický
Režie: S. Spielberg
Hrají: T. Hanks, M. Streep
CSFD: 73 %

Film líčí příběh novinářů deníků The Washington Post a The New York Times, kteří zveřejnili tajnou zprávu označovanou jako Pentagon Papers o angažovanosti americké vlády během války ve Vietnamu. Snaha o ututlání skutečností trvající čtyři prezidentská období donutila první americkou vydavatelku Kate Graham (Meryl Streep) a ambiciózního šéfredaktora Bena Bradleeho (Tom Hanks) z deníku The Washington Post vyhlásit vládě bezprecedentní válku o zveřejnění tajné vládní zprávy Pentagon Papers.


9. 4. 19:15 Čtverec

SWE / GER, 2017, drama / komedie
Režie: R. Östlund
Hrají: C. Bang, E. Moss
CSFD: 77 %

Cristian je kurátor prestižního muzea moderního umění, které právě chystá odvážnou konceptuální výstavu. Její ústřední myšlenkou je čtverec o rozměrech 4 x 4 metry. Uvnitř něj platí pravidlo naprosté rovnosti a tolerance. Společně s PR agenturou hledá muzeum ideální strategii, jak v roztržitém a událostmi zavaleném mediálním prostoru celou akci zviditelnit. Jenže pak Cristian při bizarní formě kapesní krádeže přijde o peněženku a mobil a jeden z jeho podřízených vymyslí geniální způsob, jak je získat zpět.


16. 4. 19:15 Dej mi své jméno

USA / ITA, 2017, drama / romantický
Režie: L. Guadagnino
Hrají: T. Chalamet, A. Hammer
CSFD: 81 %

Rok 1983, Italská riviéra. K rodičům sedmnáctiletého Elieho (Timothée Chalamet) do velké vily ze 17. století přichází prázdninový host – 24letý, pohledný a bohémský Oliver (Armie Hammer), student z Ameriky, který spolupracuje s Elieho otcem na projektu o řecko-římském umění. Oliver je fascinovaný krásou umění a dosyta si užívá svobody a italského naturelu. A Elie je fascinovaný Oliverem...



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka