Klatovská nemocnice dokončila rekonstrukci penzionu i plynofikaci

Rozšířit své týmy o nové zdravotníky znamená pro nemocnice hledat nové zaměstnance i mimo svůj region, a tedy nabídnout jim i možnost ubytování.

Cílená propagace v Plzni

Také nemocnice v Klatovech jde touto cestou. Na podzim dokončila postupnou rekonstrukci bývalé ubytovny na zaměstnanecký penzion. Ten nově nabízí 21 bytových jednotek typologie 1+1. Nemocnice letos dokončila i postupnou instalaci plynových kotlů v jednotlivých objektech v areálu, aby snížila náklady na teplo, a před zimou vyměnila na třech starších budovách 260 oken za nová plastová. Investice zaplatil majitel budov Plzeňský kraj.

"Klatovská nemocnice není jen nový monoblok. Stále využívá i některé původní budovy v areálu a i ty je třeba neustále modernizovat. Jsem ráda především za rekonstrukci ubytovny, která se uvnitř skutečně proměnila a nabízí zdravotníkům příjemné a důstojné bydlení," uvedla radní Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.      

Ubytovna měla původně 17 ubytovacích jednotek. Před třemi roky se dostavěly čtyři nové malometrážní byty a postupně se objekt i všechny původní kapacity rekonstruovaly. „Po zateplení, výměně oken a obnově páteřních rozvodů jsme postupně modernizovali bytové jednotky. Opravovala se elektroinstalace, dělaly se nové omítky, výmalba a úplná obnova bytových jader zahrnující sociální zařízení i nové kuchyňské linky. Letos na podzim jsme dokončili i společné prostory,“ říká vedoucí technického oddělení nemocnice Václav Jakl.

Objekt je umístěn na okraji areálu nemocnice. V každém z bytů bydlí buď zaměstnanec sám, nebo s partnerem, případně s někým blízkým. Modernizace budovy vyšla nemocnici na sedm milionů korun.

Nemocnice letos také dokončila postupnou plynofikaci jednotliv´ých budov v areálu a vybavila je plynovými kotli. Dříve byly vytápěny dálkovými parovody. "Plynofikace a instalace kotlů trvala čtyři roky. Týkalo se to budouv, kde je psychiatrie a lůžka následné péče, dialýza, nukleární medicína, biochemické laboratoře a následná intezivní péče, právě i zaměstnaneckého penzionu, dále patologie, lékárny Pod nemocnicí a budovy po plicním oddělení, kde je nyní dětská skupina a od příštího roku budou nově sociální lůžka," doplnil Václav Jakl s tím, že plynofikace a výměna kotlů vyšla na téměř 10 milionů korun. Roční úspora za teplo ale přesahuje tři miliony korun.

Významnou a úspornou investicí byla letos i výměna oken na budově psychiatrie a následné péče a na hospodářské budově, kde je mimo jiné stravovací provoz, pracoviště transfuzních služeb, část technického oddělení  nebo přednáškový sál. Výměna 260 oken vyšla na tři miliony korun.  

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka