Klatovské gymnázium pořídí třicet tabletů

Nové vybavení má za úkol zkvalitnění podmínek pro výuku fyziky, chemie, informatiky a biologie na Gymnáziu Jaroslava Vrchlického v Klatovech.

Cílená propagace v Plzni

Projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem ČR a Plzeňským krajem.
Realizace projektu, který byl připraven již ve druhé polovině loňského roku, byla zahájena v lednu 2015 a bude ukončena v červenci tohoto roku. V uvedeném období budou do školy dodány moderní pomůcky, které škola potřebuje a na které by, bez finanční podpory Evropské unie, neměla ve stávajícím rozpočtu peníze.

Pro výuku fyziky získá škola díky projektu moderní pracoviště vzdálené laboratoře, pomůcky pro měření experimentů s podporou PC a moderních přenosných datalogerů, vybavení pro experimenty z optiky a experimenty s elektromagnetickým vlněním.
Úpravou stávajícího kabinetu chemie získá škola novou místnost s moderními digitálními měřicími přístroji a místnost pro uchovávání chemikálií se speciální skříní pro uchovávání žíravin. Mimo pomůcek k moderním analytickým metodám dojde také k nahrazení již dosluhujících zařízení moderními přístroji.

Důležitou položkou projektu je pořízení celkem 30 tabletů, které budou využity pro podporu výuky fyziky, chemie, informatiky a biologie. Na gymnáziu probíhá ve vybraných třídách výuka s podporou tabletů již druhým rokem. Díky této investici bude možné zapojit do výuky i další třídy.

Výrazné omlazení a rozšíření přístrojového vybavení a pomůcek na klatovském gymnáziu může být realizováno díky finanční podpoře z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad, v jehož 34. kole výzvy byla žádost o poskytnutí podpory vybrána. Nezbytná pomoc přišla také od Krajského úřadu Plzeňského kraje, který jako zřizovatel školy zajistil předfinancování celého projektu a jeho spolufinancování. Bez uvedené finanční podpory by nebyla takto rozsáhlá investice realizovatelná.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka