Klatovský PASK zve na Podzimní aranže s Jarkou Papežovou

V neděli 10. října 2021 od 13 do 17 hodin se bude konat v Pavilonu skla Klatovy další tvůrčí dílna zaměřená na aranže květů a rostlin, která je připravená ve spolupráci s Ateliérem s duší.

Cílená propagace v Plzni

Někdy se lidé ptají, proč jsou v programech PASKu takové projekty. Odpověď je snadná. Firma Joh. Lötze vdova z Klášterského Mlýna na Šumavě, které je věnována expozice, vyráběla především vázy. A co patří ke správné váze, aby našla svůj smysl a cíl? Samozřejmě nelze aranžovat květy více než sto let starých historických exponátů, a proto se používají vázy vyvzorované speciálně pro pavilon, jejichž tvar a dekor je inspirovaný secesí.

A hlavně s nimi by se mělo pracovat nadcházející neděli. Jednoduché a elegantní vázy stojí normálně 590.- Kč, ale pro účastnice (či eventuální účastníky) kurzu jsou v neděli za zvýhodněnou cenu 520.- Kč. Ale lze si přinést i vlastní vázu, čím víc bude vypadat secesně, tím lépe. Kurzovné je včetně materiálu pro vazby 200.- Kč.  

Bude se pracovat s různými podzimními přírodninami, z nichž je možné vytvořit kouzelné vazby, které vydrží dlouhé týdny. Z větviček šípků s plody, hloh, z borůvčí, vratiče, jeřabin, větví jehličnanů apod. se dají vykouzlit nádherné kytice. A z barevných podzimních listů pak růže – velké, malé, v jednom odstínu či mnoha barvách. Na jednu vazbu je třeba podle složitosti zhruba okolo hodiny.

A vedle vlastní práce se zde můžete seznámit i s historií secesních vazeb v obrazové prezentaci a popovídat si o nich s autorkou, která je podrobně prostudovala. Jarka Papežová má totiž ráda nejen květiny a malování, má ráda i sklo a sbírka v pavilonu je pro ni jednou z inspirací.

Můžete přijít kdykoliv během odpoledne, ale doporučuje se předem registraci na recepci Pavilonu skla vždy od celé hodiny (13.00, 14.00, 15.00,16.00).

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
08.10.2021 12:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka