Poznávali šišky a kondomy. Klub Akcent předvedl Školu, jak ji neznáme

Rok se s rokem sešel a Klub Akcent v Rokycanech se již tradičně zapojil do celorepublikové kampaně „Týden nízkoprahových klubů“, kterou zastřešuje Česká asociace streetwork.

Cílená propagace v Plzni

Jednalo se již o patnáctý ročník, kdy se nízkoprahové kluby pro děti a mládež otevírají po celé republice široké veřejnosti s různými aktivitami, hrami a programem. Letos se celá akce nesla v duchu tématu „Školy, jak ji (ne)známe“, tedy světem teenagerů, proměn školy, duševního zdraví dospívajících a jejich návratem do škol po „covidové pauze“.  Ve středu 22. září se otevřely dveře zahrady Klubu Akcent, kde návštěvníky čekaly tři stanoviště.       

Zde si mohli vyzkoušet poznávat různé věci pomocí svých smyslů, například poznat věci po hmatu, potraviny po čichu či zvířata po sluchu. Pro návštěvníky byla tato zážitková pedagogika zajímavá z toho důvodu, že ve škole mají málokdy šanci takto věci kolem sebe poznávat. V krabicích s otvory museli po hmatu poznat například šišku, kaštan nebo kondom. Z potravin museli rozeznat po čichu citrón, skořici, cibuli nebo česnek. Na posledním stanovišti dostal každý příchozí sluchátka, kde rozeznával zvuky zvířat nejen domácích ale i exotických, které znají ze zoologických zahrad. Dále se opekly výborné buřty, za které mnohokrát děkujeme Maso uzeniny Písek, a.s. a na závěr proběhl náš zaběhlý program „KlubKvíz“, kde si ti nejlepší odnesli pěkné odměny. V kvízu odpovídali soutěžící napříč generacemi na otázky z témat, jako byly Česká republika, svět, vesmír, Evropa nebo svět mladých. Celé odpoledne se neslo v příjemném přátelském duchu a všichni si program moc užili.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 02.10.2021 08:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka