Knihovna plzeňských památkářů je otevřena veřejnosti. Ukrývá poklady

Málo známou plzeňskou knihovnou je ta, jíž disponuje plzeňské pracoviště národního památkového ústavu. Přitom ukrývá pravé poklady, publikace i časopisy z oblasti památkové péče, dějin památkových objektů, umění, odívání.

Cílená propagace v Plzni

K dispozici jsou i knihy a publikace vydávané ostatními pracovišti Národního památkového ústavu v rámci České republiky . Pro studenty dějin umění, stavební historie či kohokoliv, kdo se zabývá oblastmi prolínajícími se s památkovou péčí je tato knihovna opravdovou studnicí informací, obsahující často i takové tituly, které se v dalších knihovnách nevyskytují. Navíc, některé z knih, které v ostatních knihovnách k dispozici jsou, ale je o ně velký zájem čtenářů, jsou v knihovně památkového ústavu dosažitelné bez potíží. K dispozici je zájemcům rovněž elektronický katalog, dosažitelný přes internet: http://iispp.npu.cz/carmen/

I když jsou veřejnosti vyčleněny také návštěvní hodiny a to v pondělí  9.00 - 11.00 a 12.00 - 15.00, od úterý do pátku  8.00 - 11.00 a 12.00 - 14.00, určitě zájemcům z řad veřejnosti se doporučujeme předem si sjednat konkrétní termín návštěvy a případně i téma či tituly, na které se badatel chce zaměřit. Zkušený knihovník, oceňovaný i samotnými zaměstnanci jako k nezaplacení, pan Karel Matásek, dokáže připravit sadu materiálů, včetně cizojazyčných, takže často i odborník bývá mile překvapen.

Knihovnu plzeňského územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu zájemci naleznou v historickém domě U Zlatého slunce, Prešovská 7, 306 37  Plzeň, Telefon: 377 360 926. S knihovníkem je možné domluvit se také pomocí e-mailu: E-mail: matasek.karel@npu.cz

"Zejména v čase letních prázdnin, kdy řada studentů pracuje na svých školních či závěrečných pracích, může být knihovna plzeňských památkářů velkou pomocí," říká památkář David Růžička.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka