Koalice v Plzni je podle názoru koaliční rady stabilní

Situací po odvolání místostarostky centrálního obvodu Jaroslavy Maříkové (Občané patrioti) se zabývali na společném jednání zástupci koalice plzeňské radnice, tedy zástupci ČSSD, ODS, Občanů patriotů a KDU-ČSL.

Cílená propagace v Plzni

Mimořádný bod byl na program jednání zařazen na žádost Občanů patriotů, kteří ihned po odvolání místostarostky otevřeli otázku svého dalšího setrvávání v koalici.

Členové koaliční rady plzeňské radnice se shodli na tom, že v rámci Městského obvodu Plzeň 3 při odvolání Jaroslavy Maříkové byla porušena koaliční smlouva a zásadním způsobem politická etika. Situace v rámci centrálního obvodu není dobrá a primární odpovědnost za tento stav mají ti představitelé obvodu, kteří vzniklou situaci způsobili. 

Co se týká městské koalice, ta je podle názoru koaliční rady stabilní. Spolupráce na této úrovni funguje, daří se konstruktivně pracovat na stanovených cílech, postupně jsou naplňovány body programového prohlášení. V souvislosti s tímto se koaliční partneři dohodli na tom, že v nejbližší době vyhodnotí koaliční smlouvu, dosavadní plnění programového prohlášení, určí priority a případně definují i nové záměry, které lze ještě stihnout do voleb a které budou zohledňovat potřeby a zájmy občanů města. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.03.2017 08:20



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka