Konec. Viktoria se do Evropské konferenční ligy nedostala

Sen o Evropě se rozplynul. Viktoria Plzeň nestačila v odvetě play off Evropské konferenční ligy na CSKA Sofia, na jejíž půdě prohrála 0:3 po prodloužení a končí tak krůček před skupinovou fází...

Cílená propagace v Plzni

Ihned zkraje zápasu měl obrovskou šanci na otevření skóre Tomáš Chorý, ale tváří v tvář proti Gustavu Busattovi neuspěl. A tak za pár vteřin trestali domácí! Graham Carey napřáhl z úhlu a překvapil Aleše Hrušku. Irský útočník se gólem namlsal, poté to zkusil zpoza vápna, tentokráte však prostor tří tyčí netrefil.

Vyrovnat mohli Západočeši ve 20. minutě, po centru Janoška ale hlavičku Mosquery vyrazil Busatto. Po půl hodině měl před sebou volný prostor Milan Havel, jenže svůj pokus vyslal nad břevno. Před koncem poločasu sice Pavel Šulc poslal míč do sítě, bohužel pro Viktorku se v počátku akce dostal Mosquera s balonem za autovou čáru a gól tak nemohl platit. Proto se šlo do kabin za negativního stavu 0:1.

Zkraje druhé půle mohl na celkově vyrovnaný stav dostat CSKA znovu Carey, v obtížné pozici ale nůžkami stříhl vedle. Sofia se dočkala v 63. minutě, kdy tečovaná střela Georgije Jomova skončila až za zády Aleše Hrušky a v součtu obou duelů to bylo rázem 2:2. Rozhodnout za bulharský celek mohl Caicedo, Hruška naštěstí vyboxoval míč mimo bránu. Utkání tak dospělo do prodloužení.

A v půlhodinovém nastaveném čase se viktoriánský sen o Evropu rozplynul. Ve 119. minutě CSKA rozehrála standardku, Geferson prodloužil míč na zadní tyč, kde hlavičkoval úplně nehlídaný Jurgen Mattheij a ten stanovil konečné skóre na 3:0 pro Bulhary, které FCVP nestačilo na postup do skupinové fáze…

sestavy

PFC CSKA Sofia

Busatto – Turicov, Antov, Mattheij, Mazikou – Vion (59. Lam), Geferson, Carey – Jomov, Caicedo, Wildschut (90+1. Ahmedov)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník (89. Hybš), Kaša, Pernica (106. Brabec), Havel – Janošek – Ba Loua (89. Kayamba, 114. Beauguel), Šulc (63. Káčer), Bucha, Mosquera (106. Falta) – Chorý

statistiky

Branky: 6. Carey, 63. Jomov, 119. Mattheij, ŽK: Turicov, Jomov, Caicedo, Mattheij, Lam – Šulc, Janošek, Havel, 2. ŽK = ČK: 111. Caicedo, Rozhodčí: Palabiyik – Sesigüzel, Olguncan (všichni Turecko)

fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka