Konstantinovy Lázně zahájí o víkendu lázeňskou sezonu

Prusíkovu prameni požehná Mons. František Radkovský, zahájí tak 220. lázeňskou sezónu v Konstantinových Lázních

Cílená propagace v Plzni

V Konstantinových Lázních požehná v sobotu 20. května v 10.45 hod. emeritní plzeňský biskup Mons. František Radkovský lázeňskému Prusíkovu prameni. Symbolicky tak zahájí letošní jubilejní 220. lázeňskou a turistickou sezónu na Konstantinolázeňsku. Organizátoři připravili pro návštěvníky od pátku 19. do neděle 21. května pestrý program, novinkou je soutěž o nejhezčí klobouk. 

„Za vznik našich lázní považujeme vystavění malé dřevěné boudy u pramene zvaného Smraďák v roce 1803. Budeme potěšeni, když si toto 220. výročí s námi připomenou obyvatelé i návštěvníci Konstantinových Lázní při víkendovém slavnostním zahájení sezóny,“ uvedla ředitelka akciové společnosti Léčebné lázně Konstantinovy Lázně Dana Jurásková. Doplnila, že na přípravě bohatého programu akce se kromě lázeňské společnosti podílela také obec Konstantinovy Lázně, Mikroregion Konstantinolázeňsko a Místní akční skupina Český Západ.

„Zahájení sezóny v Konstantinových Lázních je pro nás v Plzeňském kraji velkou událostí. Jsme rádi, že se lázně po zimním období opět naplno otevírají a přinášejí tak nejen prospěch pro zdraví návštěvníků, ale také významně přispívají k rozvoji cestovního ruchu v této oblasti," říká Libor Picka, radní Plzeňského kraje pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch. 

„Věřím, že hosté se sem rádi vracejí nejenom pro samotnou atmosféru lázní, která je spojována s klidem, relaxací a pohodou, ale i možností návštěvy zajímavých turistických atrakcí v okolí a objevování nových míst. Vnímám tak důležitost vztahu lázní s cestovním ruchem, neboť lázeňský turismus přináší do regionu příjmy a podporuje místní podnikání. Díky tomu se zde mohou rozvíjet nové služby a infrastruktura, což přináší prospěch nejen pro turisty a lázeňské hosty, ale i pro místní obyvatele,“ dodal radní.

Hlavním dnem slavností bude sobota 20. května, program však začíná už v pátek 19. května v 18.00 hodin vystoupením kapely Vokobere, poté bude následovat vernisáž výstavy obrazů Marcela Mersí Marka, frontmana revivalové kapely Děda Mládek Illegal Band ve Švihákově pavilonu. První den oslav završí taneční večer v Lázeňském domě Prusík. Vstup je zdarma, veřejnost je zvána. 

V sobotu 20. května se mohou návštěvníci těšit od 10 do 17 hodin na malý řemeslný jarmark, v 11.30 hod. na přehlídku historických kočárků, ve 13 hodin na komentovanou jízdu veteránů Bohemia Classic Car Clubu a ve 14 hodin na módní přehlídku bižuterie Made in Jablonec. V 15 hodin vystoupí kapela Vojta Nedvěd &TieBreak. Završením dne bude večerní koncert skupiny Original Vintage Orchestra od 20 hodin a úplně na závěr se uskuteční ohňová show. Program bude většinou probíhat uvnitř i v okolí lázeňského domu Prusík a v amfiteátru lázeňského parku. V případě nepříznivého počasí se uskuteční koncerty v místním kulturním domě. 

„Letošní novinkou je soutěž o nejhezčí klobouk. Vyzýváme proto dámy, pány i děti, aby v sobotu dorazili v zajímavých pokrývkách hlavy a měli tak šanci vyhrát hodnotnou cenu. Výsledky budou vyhlášeny v 16.30 zároveň při udělování značky Místní výrobek ze západu Čech v lázeňském amfiteátru,“ doplnil starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl. 

Zahájení lázeňské sezóny otevírá každoročně i turistickou sezónu v celém regionu. „Konstantinolázeňsko má jednu z nejhustších sítí značených cyklotras, je zde také několik naučných stezek, za návštěvu stojí Studánka Lásky, zřícenina hradu Gutštejn, poutní místo Šipín, zřícenina hradu Švamberka na vrchu Krasíkově nebo třeba rotunda na Ovčím vrchu,“ vyjmenoval místní zajímavosti Jan Florian za turistickou destinaci Český Západ. „Do Konstantinek se lze z Plzně pohodlně dostat každé dvě hodiny Bezdružickou lokálkou, která je považována za jednu z nejmalebnějších železničních tratí u nás,“ dodal.

Na neděli 21. května je připraven od 14 hodin promenádní koncert dechového orchestru mládeže ZUŠ Bezdružice Juvenka. Zahraje v amfiteátru, za nepříznivého počasí v Prusíku v restauraci Piano. Při příležitosti výročí vzniku vyhlásily lázně soutěž o nejkrásnější jarní fotografii Konstantinových Lázní, které se mohou zúčastnit pacienti, hosté i návštěvníci obce. Na 7. října chystají Den otevřených dveří, připravily i jubilejní koš pobytů s bonusovými službami. Jako každou sezónu čeká na klienty i návštěvníky lázní pestrý kulturní program a 9. září se uskuteční závody v nordicwalkingu Nordic Walking Cap. 

Podrobný program slavností je uveden na webu obce a lázní https://www.konst-lazne.cz/kultura-1/aktualni-kulturni-kalendar-regionu/slavnostni-zahajeni-220-lazenske-a-turisticke-sezony-v-konstantinkach-805_446cs.html

https://www.konstantinovylazne.cz/sysevent/72/6/1446/zahajeni-lazenske-sezony

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka