Koronavirus zavírá sociální a zdravotnická zařízení

Městský ústav sociálních služeb města Plzně rozhodl, že kvůli možné nákaze koronavirem nebudou v jeho zařízení povoleny návštěvy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Opatření bude platit od ranních hodin úterý 3. března do odvolání. Ústav tak reaguje na dnešní vyjádření bezpečnostní rady státu, která nedoporučila návštěvy lidí umístěných v domovech seniorů, léčebnách dlouhodobě nemocných a v podobných zařízeních, kde jsou hospitalizováni nebo ubytováni senioři.

„Z toho, co dosud o této nemoci víme, jsou senioři rizikovou skupinou, navíc mají často další přidružené nemoci, což nebezpečí těžšího průběhu onemocnění koronavirem ještě zvyšuje. V našich zařízeních je jich v současné době umístěno na 420 a my máme povinnost je před možnou nákazou koronavirem ochránit, jak to jen nejlépe jde,“ uvedl ředitel MÚSS Vladimír Chuchler. Doplnil, že zaměstnanci ústavu používají roušky, desinfekční prostředky a dodržují další přísná hygienická opatření.

„Rozhodnutí vedení městského ústavu považuji za rozumné. Je přijato s ohledem na klienty zařízení, kteří patří do rizikové skupiny. Nechceme tímto šířit žádnou paniku, ale hlavně chránit klienty Městského ústavu sociálních služeb,“ dodala náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Z hygienicko-epidemiologických důvodů vyhlašují nemocnice Plzeňského kraje preventivně zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů.

Omezení návštěv
Stodská nemocnice - od 28. 2. do odvolání
Klatovská nemocnice - od 4. 3. do odvolání

Ostatní nemocnice (Domažlice, Rokycany, Horažďovice, Planá) zatím bez omezení.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.03.2020 14:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka