Kostel v Dolanech v červnu pozve na večerní program a také na plavbu

Kostel sv. Petra a Pavla v Dolanech u Hlinců na Noc kostelů, již pošesté nabídne otevřený kostel v pátek 12. června 2020 od 18 hodin nevšední atmosféru uvnitř i v jeho okolí.

Cílená propagace v Plzni

Letošní Noc kostelů bude probíhat s podtitulem "Proč stojí u Berounky uprostřed polí osamocený kostelík?" a bude na základě poznání místa za posledních 20 let obnovy věnována rozpravě o založení a historii dolanského kostelíka a jeho okolí (www.nockostelu.cz).

Zároveň Dolany u Hlinců zvou ke kostelu na 7. ročník “Svatojánské plavby „Dolanské Navalis“, která se uskuteční v sobotu 13. června 2020 se zahájením u kostela v 9,00 hodin. Odplouvá se v 10,30 hodin z tábořiště „Na Střelnici“ v Liblíně a po řece Berounce se jede až ke kostelu sv. Petra a Pavla v Dolanech u Hlinců, před kterým stojí od roku 2013 socha sv. Jana Nepomuckého, patrona vodáků. Po doplutí se v podvečer koná večerní volná zábava s hudebním doprovodem. Uzávěrka přihlášek na plavbu je z důvodu rezervace lodí již 20. května 2020.

Je aktualizovaný plán akcí pro rok 2020, které se mají v kostele a jeho bezprostředním okolí konat. Pozvánky na některé z nich najdete již nyní na www.hlince.cz.

Z důvodu stále se měnících podmínek rozvolňování koronavirové situace je nutné sledovat na webu obce Hlince aktuální verzi organizačních pokynů!


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka