Kraj bude v roce 2027 hostit dětskou zimní olympiádu

Zastupitelstvo Plzeňského kraje projednalo a schválilo důležitá rozhodnutí související s přípravou Her XII. zimní olympiády dětí a mládeže 2027. Vzalo na vědomí pořádání olympiády ve dnech 29. až 29. ledna 2027.

Cílená propagace v Plzni

 Jeho hlavním centrem bude Železná Ruda a Špičák, kde se bude konat nejen zahájení a ukončení her, ale proběhnou zde také všechny lyžařské soutěže, kromě biatlonu. Dalšími olympijskými městy budou Domažlice, Klatovy a Sušice. Tady budou probíhat na zimních stadionech soutěže v ledním hokeji, krasobruslení a také šachy.

„Významnou součástí projektu pořádání zimní olympiády je dobudování sportovišť, modernizace a vybavení ubytování pro jejich účastníky. Budou také ubytováni v domovech mládeže našich krajských středních škol. Proto musí být tyto kapacity postupně do roku 2027 rekonstruovány a modernizovány. Chtěli bychom mít všechny tyto inovace a zázemí připraveny tak, abychom měli vše hotovo koncem roku 2026,“ zdůraznil náměstek hejtmana V. Kroc, který z titulu své gesce v Radě kraje za přípravu olympiády odpovídá.  

Zastupitelé následně odsouhlasili poskytnutí investiční dotace společnosti SPORT SERVICE, spol. s r.o. se sídlem Špičák, Železná Ruda ve výši 10,5 milionu korun na vybudování rozvodů zasněžování a vybavení technikou na výrobu technického sněhu. 

„Vzhledem k tomu, že má tato dotace investiční charakter, postupoval Plzeňský kraj při jejím udělování  v souladu s nařízením Komise (EU) č. 651/2014 ze dne 17. června 2014 (tzv. Obecného nařízení o blokových výjimkách),“ zdůraznil náměstek hejtmana Vladimír Kroc.

„Jsme rádi, že máme na přípravu olympiády ještě tři roky a můžeme tak investice nasměrovat tam, kde přinesou užitek našim dětem i sportovcům i v dalších letech,“ uzavřel hejtman Rudolf Špoták. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka