Rekonstrukci domova v Kralovicích podpoří dotace

Více než 46 mil. Kč dostane Plzeňský kraj dotaci na rekonstrukci DSP Kralovice. V rámci rekonstrukce bude vystavěn nový pavilon, zmodernizovaná kuchyně a kotelna.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celý projekt vyjde Plzeňský kraj, který domov zřizuje, na 180 mil. Kč. Rozdíl v nákladech po vyčerpání dotace uhradí kraj a domov ze svých prostředků.

O dotaci na rekonstrukci Domova sociální péče Kralovice z „Programu 013310 rozvoj a obnova materiální a technické základny sociálních služeb Cíl 1, zvyšování kapacit pobytových zařízení sociálních služeb“ požádal Plzeňský kraj v červenci letošního roku. „Považujeme za zásadní, abychom zkvalitnili sociální služby pro naše klienty. Proto jsme se rozhodli o dotaci na přístavbu nového pavilonu v domově požádat. Po vyčerpání dotace bude zbývající částka 134 mil. Kčhrazena z uspořených finančních prostředků organizace a z rozpočtu Plzeňského kraje,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast ekonomiky, investic a majetku Pavel Karpíšek.

Žádost o dotaci úspěšně prošla procesem posuzování žádostí, v příštím roce začne realizace 1. etapy projektu. „Nový pavilon nabídne 54 lůžek a především v suterénu vznikne moderní zázemí kuchyně. Modernizace proběhne také v kotelně, kde budou využity moderní technologie jako například tepelná čerpadla,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí Rudolf Špoták.

V novém pavilonu domova bude poskytována služba se zvláštním režimem i služba pro seniory (DOZP i DZR). Zázemí zcela nové, moderní kuchyně vznikne v suterénu nového pavilonu a rekonstrukce se dotkne také technologií kotelny, kam budou instalována tepelná čerpadla. Předpokládaný konec rekonstrukce je plánován na 11/2024. Náklady jsou předběžně vyčísleny na 180 mil. Kč, dotace pak činí 46, 33 mil. Kč.

Domov sociální péče Kralovice má v současné době kapacitu 90 lůžek (80 DOZP a 10 DZR).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 02.01.2022 10:56



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka