Kraj i v letošním roce podpoří regionální knihovny

Na výkon regionálních funkcí knihoven schválili pro letošní rok zastupitelé Plzeňského kraje částku ve výši 7,5 milionu korun.

Cílená propagace v Plzni

 Tyto peníze jsou určeny 16 pověřeným knihovnám, které pro 471 knihoven Plzeňského kraje nakupují nové knihy do výměnných souborů a poskytují metodické a informační služby.

Pověřené knihovny mohou část dotace kromě povinného nákupu knih použít na mzdy knihovnic zajišťující regionální funkce knihoven a malou částku i na režii s tím spojenou. Zároveň poskytují poradenskou činnost pro knihovny, které patří pod jejich působnost. Měsíčník Plzeňský kraj v letošním roce postupně představuje všechny pověřené knihovny.

Jednotlivé pověřené knihovny obdrží výši dotace podle počtu knihoven, které obsluhují. Pro potřeby těchto knihoven nakupují a následně zapůjčují nové knihy, jejichž výběr je založen na zájmu čtenářů v jednotlivých knihovnách. Pokud čtenář žádá knihu, která není momentálně ve výměnných souborech, prostřednictvím své knihovny požádá o zapůjčení jinou knihovnu.

„Jsme velmi rádi, že čtenáři knihoven ve všech místech našeho kraje mají díky dotaci Plzeňského kraje přístup k nejnovějším knihám, které vycházejí. Je to o to více důležité v dnešní složité době, kdy se kniha opět pro mnoho občanů stává velmi důležitým prvkem nejen zábavy, ale též vzdělání. Sluší se poděkovat všem knihovníkům a knihovnicím za jejich záslužnou práci a zaměstnancům naší krajské knihovny, která na výkon regionálních funkcí knihoven dohlíží a řídí jej,“uvádí náměstek hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče Marek Ženíšek.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 21.02.2021 14:08



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka