Kraj je připraven převzít zaměstnance sušické nemocnice

Rada Plzeňského kraje schválila k dalšímu jednání a rozpracování dvě varianty možné spolupráce Plzeňského kraje s městem Sušice na provozování a stabilizace nemocnice v Sušici.

Jarní servisní akce AUTO CB

První varianta navrhuje provozování nemocnice v Sušici zajišťované a organizované městem Sušice s finanční podporou Plzeňského kraje na základě předpokládaného memoranda, které bude v této věci mezi Plzeňským krajem a městem Sušice uzavřeno. A kde bude jasně vymezený rozsah garantované péče, kterého se příspěvek týká. Druhá varianta navrhuje provozování nemocnice Plzeňským krajem prostřednictvím jeho Klatovské nemocnice, největší ze sítě krajem zřizovaných nemocnic. Plzeňský kraj pak hodlá zachovat poskytování stávající zdravotní péče, nemůže však momentálně garantovat zajištění lůžkového chirurgického oddělení. Obě varianty navrhnuté Plzeňským krajem musí projednat zastupitelstvo města Sušice a jednu z nich následně schválit. Na základě tohoto rozhodnutí bude možné zapojení kraje schvalovat Zastupitelstvo Plzeňského kraje.

Sušická nemocnice v době pandemie potvrdila svou nezastupitelnou roli pro obyvatele Sušicka. Je proto v zájmu Plzeňského kraje podpořit zde zajištění zdravotní péče. Hejtmanka Ilona Mauritzová v listopadu loňského roku stanovila odbornou pracovní skupinu, která se situací v Sušické nemocnici zabývala. V květnu letošního roku se na půdě krajského úřadu společně se svými náměstky Pavlem Karpíškem a Rudolfem Špotákem setkala se zástupci města Sušice, nemocnice i z řad angažované veřejnosti, aby společně jednali o budoucnosti zařízení. V následujícím měsíci se pak hejtmanka Mauritzová se svým náměstkem Pavlem Karpíškem setkali přímo v nemocnici se zástupci jejího vedení i se zaměstnanci. Cílem návštěvy bylo především seznámení zaměstnanců a širšího vedení s návrhy kraje na spolupráci s nemocnicí.

„Chtěli jsme všechny zaměstnance ubezpečit, že v případě, že by nastala varianta, že nemocnici bude provozovat Plzeňský kraj, jsme připraveni všechny zaměstnance převzít. Uvědomujeme si, že bez zaměstnanců nemůže fungovat žádná nemocnice, a proto nám záleží na tom, aby se situace zklidnila a její zaměstnanci měli jistotu, že jsou pro nás prioritou,“ říká hejtmanka k návštěvě nemocnice.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka