Kraj opět uspořádá soutěže pro žáky základních a středních škol

Rada schválila vyhlášení a zároveň poskytnutí darů do rukodělné soutěže Řemeslo má zlaté dno, Technická olympiáda Plzeňského kraje, Technika má zlaté dno nebo Gymnazista roku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dále se bude konat mezinárodní soutěž ROBO2022, on-line matematická soutěž mKONTEXT a jazyková soutěž Kontext.

Rukodělná soutěž Řemeslo má zlaté dno je určena pro děti ZŠ – SŠ ve třech kategoriích. Soutěžit mohou s vlastnoručně vyrobenými předměty bez omezení techniky jako suvenýry, hračky, vyučovací pomůcky, oděvní doplňky, šperky, vybavení domácnosti, vše pro zahradu, nástroje a technické pomůcky a hlavolamy. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v květnu 2022 v Techmania Science Centru Plzeň.

Technická olympiáda Plzeňského kraje ve spolupráci se ZČU v Plzni podporuje technické vzdělávání. Jedná se o soutěž školních týmů středních škol v řešení tematických okruhů a technických problémů stanovených Západočeskou univerzitou v Plzni. Slavnostní vyhlášení výsledků bude v únoru 2022 na ZČU v Plzni.

Soutěž Technika má zlaté dno má za cíl podpořit zájem mladých lidí o studium technických oborů. Téma soutěže je: „Sestrojit funkční hledač světla“ ze stavebnic Merkur a Boffin. Soutěž se uskuteční ve společenském sále SOU elektrotechnického Plzeň 12. října 2021.

Soutěž Gymnazista roku pro žáky gymnázií v Plzeňském kraji je vědomostní soutěž, ve které žáci soutěží formou testu. Uzavřené testové otázky jsou zaměřeny na oblast přírodních, společenských věd a všeobecný přehled. Zúčastnit se jí mohou nejvýše dva žáci z každého gymnázia na území Plzeňského kraje.

Mezinárodní technická soutěž ROBO2022 je určena žákům středních škol a zahraničních partnerských škol, jejichž úkolem bude vyvinout vozidlo předepsané velikosti, které automaticky sleduje cestu.  Kritériem hodnocení bude rychlost vozidla, vzhled a prezentace žáků v anglickém jazyce. Soutěž je určena žákům ve věku 17 – 19 let. Finále soutěže se uskuteční v lednu 2022. Cílem vyhlášení soutěže je podpora technického vzdělávání v Plzeňském kraji a rozvoj mezinárodní spolupráce.

Krajská on-line soutěž v matematice mKONTEXT je určena žákům základních a středních škol Plzeňského kraje. Soutěž bude vyhlášena v několika kategoriích. Zaměření soutěže: Matematika a sport.

On-line jazyková soutěže Kontext v porozumění anglickému odbornému textu pro žáky a žákyně středních škol Plzeňského kraje je vyhlášena ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni, probíhat bude v pěti kategoriích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka