Kraj podpoří Pekelný ostrov i knihu o Chodsku

Rada kraje schválila poskytnutí účelové dotace celkem trojici žadatelů. Jde o podporu akce Pekelný ostrov v Holýšově s dotací 60 tis. Kč, která je určena pro technické zajištění akce.

Cílená propagace v Plzni

Festival se řadí mezi největší festivaly rockové hudby v ČR a v letošním roce se  uskutečnil po dvouleté odmlce. Spolek Středoškolský klub ASK ČR při Gymnáziu v Plzni, Mikulášské nám. požádal o podporu částečného pokrytí nákladů spojených s realizací projektu Velká kniha komiksů Bohumila Konečného. Dotace ve výši 120 tis. Kč je určena na tisk knihy. „Naši pozornost si zaslouží i takto speciální projekty, kterým rekonstrukce komiksů a jejich nové vydání spolu s doprovodnými texty beze sporu je. Konečný zvaný Bimba byl velmi úzce spjat s Plzní a Plzeňským krajem. Jde o výjimečného malíře, ilustrátora knih Jaroslava Foglara a především je považován za průkopníka komiksového žánru v Československu,“ říká radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libor Picka.

Třetím žadatelem o dotaci je Reklamní agentura David & Jakub za účelem podpory realizace projektu Chodsko paměť kraje. Dotace ve výši 100 tis. Kč je určena na tisk knihy. „Publikace Chodsko paměť kraje propaguje národopisnou oblast Chodska v podobě tradičních příběhů např. chodská strašidla, studánky, masopust, nářečí nebo příběh brambor,“ poukazuje Libor Picka na přesah publikace.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka