Kraj podpoří sportovní akademie a bude se ucházet o zimní dětskou olympiádu

Rada kraje schválila uzavření memorand v oblasti sportu v celkem sedmi sportech, s mládežnickými akademiemi mezi Plzeňským krajem, městem Plzeň a příslušnými svazy a kluby pro podporu sportu v Plzeňském kraji.

Jarní servisní akce AUTO CB

Memoranda budou uzavřena v oblasti podpory fotbalové mládežnické akademie, atletické mládežnické akademie, házenkářské dívčí mládežnické akademie, házenkářské chlapecké mládežnické akademie, golfové mládežnické akademie, hokejové mládežnické akademie, tenisové mládežnické akademie a triatlonové mládežnické akademie. Platnost všech memorand o spolupráci se všemi akademiemi bude čtyři roky.  „Jsme si vědomi důležitosti mládežnického sportu a jeho rozvoje. Se sportovními akademiemi a kluby budeme podepisovat memoranda s trváním až do 31. prosince 2025, což znamená pro tyto sporty a kluby určitou jistotu a zajištění pravidelné finanční podpory z Plzeňského kraje,“ říká náměstkyně hejtmanky pro oblast školství a sportu Radka Trylčová.

Účast sportovců a možnost pořádání XI. zimní olympiády dětí a mládeže v Plzeňském kraji
Rada schválila účast sportovců Plzeňského kraje na X. zimní olympiádě dětí a mládeže ČR v Královéhradeckém kraji, která se koná od 22. – 27. ledna 2023. A rada schválila v souvislosti se zimní olympiádou také záměr kraje ucházet se o pořadatelství Her XI. zimní olympiády dětí a mládeže v roce 2025 v Plzeňském kraji.
Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje a odehrávají se každý rok s tím, že se pravidelně střídá její zimní a letní podoba.
„Kraj má zájem o pořadatelství jedenácté zimní olympiády dětí a mládeže, neboť to nejen zvedne prestiž Plzeňského kraje, ale zároveň očekáváme také zvýšený zájem ze strany sportovců, jejich trenérů, mládeže a případných návštěvníků. Centrem dění bude Šumava a hlavně Železná Ruda,“ vysvětluje náměstkyně hejtmanky Radka Trylčová.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka