Kraj poskytne dotace hospicům

Rada Plzeňského kraje (RPK) poskytne žadatelům zajišťujícím hospicovou péči účelovou neinvestiční finanční dotaci v celkové výši 1.499.962 Kč.

Cílená propagace v Plzni

Žádost o poskytnutí dotace podali dva žadatelé, Domovu – plzeňská hospicová péče bude poskytnuta dotace ve výši 1.008.824 Kč, Hospicu Sv. Jiří dotace ve výši 491.138 Kč.
Poskytnutím dotace bude zajištěna lepší dostupnost domácí hospicové péče v Plzeňském kraji. Umožní tak nevyléčitelně nemocným pacientům v preterminálním a terminálním stádiu života dožít ve vlastním sociálním prostředí.
Poskytnutí dotací ještě musí schválit Zastupitelstvo Plzeňského kraje.

Poskytnutí individuální dotace žadateli Hospic Sv. Jiří, o.p.s.
RPK kraje poskytne žadateli Hospic Sv. Jiří účelovou neinvestiční finanční dotaci ve výši 140 tisíc korun na úhradu mzdových nákladů vynaložených v roce 2020 v souvislosti s poskytováním domácí hospicové péče v Plzeňském kraji.
Provoz hospice je zajišťován převážně z dotací a darů. V loňském roce pracovaly zdravotní sestry za odměnu ve výši 100 korun na hodinu. Finanční podpora bude použita k navýšení mezd zaměstnanců a pomůže tak ke stabilizaci personálu, který není lehké pro tuto náročnou práci získat.
Poskytnutí dotace ještě musí schválit Zastupitelstvo Plzeňského kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka