Kraj pošle dotace sportovcům

Kraj podpoří závod horských kol nebo plochodrážníky.

Cílená propagace v Plzni

V rámci dotačního titulu „Individuální dotace OKHE 2020“ rozhodla rada rozdělit částku 1,688 milionu korun. Dotaci ve výši 200 tisíc korun tak například získají Amatérští brokaři Plzeň na uspořádání střeleckého závodu Olympijský trap u příležitosti oslav 75 let konce druhé světové války, stejnou částkou bude podpořen Den ve vzduchu s Plzeňským krajem 2020. Dotaci ve výši 150 tisíc korun získá pořadatel Poháru Plzeňského kraje horských kol 2020 nebo Nadace pozemního vojska AČR na opravu střechy. Plochodrážní klub v AČR Plzeň obdrží 100 tisíc korun na zajištění semifinále Mistrovství Evropy jednotlivců do 500 ccm a Evropského poháru mládeže na ploché dráze v Plzni.

Téměř 400 tisíc pro sportovní reprezentanty 

Sportovci reprezentující Plzeňský kraj na MS/ME v roce 2020 si rozdělí částku 395 676 korun. Rada schválila podporu pro atletku Irenu Stahlovou, která se zúčastní ME veteránů v halové atletice, dotaci získá také například Michal Ženíšek při účasti na mezinárodních závodech psích spřežení nebo HORNÍK POWERLIFTING KLUB VEJPRNICE na účast Davida Horníka na European Open, MastersJunior Equipped Bench Press v Jekatěrinburgu. Dále podpoří kraj také Pavla Kelemena při účasti na mistrovství světa v dráhové cyklistice nebo Erika Ebermana na mistrovství Evropy v lukostřelbě.

Kraj podpoří individuální sportovce 

Členové Rady PK schválili poskytnutí individuálních dotací pro sportovce v Plzeňském kraji v celkové výši 480 tisíc korun. Dotace budou využity například na přípravu Karoliny Dobré na závody v disciplíně snowboardcross, na podporu tréninkové a závodní činnosti Kateřiny Razímové v běžeckém lyžování, uspořádání Mezinárodního mládežnického vánočního turnaje v basketbalu nebo přípravu lyžaře Adama Linharta na lyžařské závody v alpských disciplínách.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka