Kraj přispěje Velharticím na pořízení autobusu na dopravu dětí

Rada odsouhlasila dotaci ve výši 1 milion korun pro obec Velhartice na částečné pokrytí nákladů na pořízení malého autobusu pro školní dopravu dětí.

Cílená propagace v Plzni

Obec je zřizovatelem Základní školy a mateřské školy Velhartice, jejíž funkčnost a provozuschopnost se snaží udržet i za cenu zvýšených doplatků na chybějící žáky. Tyto výdaje jsou pro obec zatěžující, a proto motivuje rodiče, aby nedávali své děti do jiných „městských škol“ v okolí. Bezplatná kyvadlová doprava žáků obecním autobusem je provozována od roku 2006. Ve spolupráci se sousední obcí Hlavňovice jsou sváženy děti pro 1.–3. ročníku do ZŠ a MŠ Hlavňovice a pro 4.–9. ročník do ZŠ a MŠ Velhartice nejen z územní působnosti těchto obcí, ale i ze širšího okolí (např. z územní působnosti zaniklé školy v Petrovicích, z Hartmanic, Malonic, Jindřichovic, Stříteže apod.).

V loňském roce dosloužil stávající používaný autobus IVECO DAILY, proto byla obec nucena pořídit nový autobus. Z výběrového řízení vyšlo nejlépe vozidlo IVECO DYPARRO, jehož pořizovací hodnota  činí 3 012 900 Kč s DPH. Kapacita tohoto autobusu (33 přepravovaných osob) zpravidla bývá plně využívána. Denně je obslouženo cca 100 dětí školního i předškolního věku. Doprava osob se řídí platným přepravním řádem, děti vystupující z autobusu jsou odváděny do školy a školky pedagogickým dozorem, aby byla maximálně zajištěna jejich bezpečnost.
Poskytnutí dotace bude ještě schvalovat zastupitelstvo.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka