Kraj proznačí nové úseky dálkových cyklotras

Rada kraje schválila zadání objednávky na vypracování projektové dokumentace na vyznačení dálkových cyklotras na území kraje v celkové hodnotě nepřesahující částku 260 tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

V rámci optimalizace sítě dálkových cyklotras je nutné zpracovat projekt včetně schvalovacích řízení a realizace dopravních značení na:
- Vyznačení přeložky národní cyklotrasy CT3 v úseku Plzeň - Červený Hrádek
- Vyznačení cyklotrasy Plzeň - Brdy, Padrťské rybníky
- Vyznačení propojky národní cyklotrasy č. 37 a dálkové cyklotrasy č. 306 přes lávku na železničním mostě v k. ú. Pňovany

Z důvodu stavební činnosti při výstavbě železničních tunelů v rámci optimalizace železniční trati Praha - Plzeň byla mezi městskou částí Plzeň Doubravka a Újezd vybudována komunikace opatřená asfaltovým povrchem. Dále z důvodu přeložení železničního tělesa do tunelů a následného zrušení původního vedení železniční trati došlo v místě vyústění železničních tunelů k terénním úpravám, které původní vedení národní cyklotrasy CT 3 přerušily. Taktéž v minulosti byla postavena cyklostezka podél říčního koryta Úslavy, která je vyústěna do Chrástecké ulice v Plzni. V terénu je však národní cyklotrasa stále vyznačena v původním vedení, tedy zástavbou, ulicemi s motorovou dopravou. Předmětem projektu bude přeložení národní cyklotrasy CT3 na vybudovaný úsek samostatné cyklostezky. Dále změna jejího vedení v prostoru vyústění železničních tunelů a následné vedení po vybudované komunikaci až do městské části Plzeň-Újezd, kde bude dále pokračovat ulicí Svatojírská, V Brance, U Lísky, Na Háji až do obce Červený Hrádek, kde vyústí do ulice V Hájku. V ulici U Hřiště se napojí do původního vedení. Přeložením vedení dojde ke zrušení závleku v současném vedení okolo vrcholu Chlum, a k podstatnému vylepšení výškových i kvalitativních parametrů cyklotrasy CT3.

Plzeňským krajem je ve spolupráci s dotčenými obcemi projektováno a budováno cyklistické propojení Plzeň - Brdy. Do současné doby byla za podpory Plzeňského kraje zpracována studie vedení předmětné cyklotrasy, která je po jednotlivých úsecích rozpracovávána do dalších úrovní projektových dokumentací dle požadavků na výstavbu dílčích úseků z hlediska stavebního řízení. V současné době probíhá výstavba úseků předmětné cyklotrasy v závislosti na úrovni majetkové a legislativní přípravy. Do současné doby však nebylo stanoveno jednotné značení cyklotrasy i její proznačení v terénu.

Plzeňský kraj, ve spolupráci se SŽDC a za finanční podpory SFDI, v letošním roce vybudoval lávku pro cyklisty, která je součástí železničního mostu na trase Pňovany - Konstantinovy Lázně. Most překonává vodní dílo Hracholusky. Vybudováním lávky vznikla možnost propojení národní cyklotrasy č. 37 a dálkové cyklotrasy č. 306, která dále pokračuje směrem do Karlovarského kraje, kde se napojuje na mezinárodní cyklotrasu EV4.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka